Antena 3 CNN Externe Traficul prin tunelul de sub Canalul Mânecii, perturbat de un protest: "Încercau să treacă de zona restricționată"

Traficul prin tunelul de sub Canalul Mânecii, perturbat de un protest: "Încercau să treacă de zona restricționată"

Traficul prin tunelul de sub Canalul Mânecii, perturbat de un protest: "Încercau să treacă de zona restricționată"
Sursa foto: Foto: AGERPRES
04 Iul 2015   •   17:39

Zeci de imigranți au blocat temporar vineri noaptea traficul rutier și feroviar prin tunelul care traversează Canalul Mânecii, a anunțat sâmbătă un purtător de cuvânt al Eurotunnel, citat de AGERPRES.

Acesta este ultimul incident de acest fel în care sunt implicați circa 3.000 de imigranți, în majoritate proveniți din Africa și Orientul Mijlociu, instalați în tabere improvizate în jurul orașului-port Calais, din nordul Franței, și care încearcă să ajungă în Marea Britanie.

"Vineri, la orele 7 p.m. (18:00 GMT), erau o mulțime de imigranți în întregul perimetru care încercau să treacă de zona restricționată. Au avut loc perturbări" ale traficului, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Eurotunnel.

Deși traficul rutier și feroviar a fost reluat, există încă unele întârzieri.

Calais se află într-una din primele linii ale unei crize, mai largi, privind imigrația, în care țările europene se străduiesc să ajungă la o înțelegere între ele în legătură cu modul în care trebuie să facă față numărului crescând de imigranți care și-au părăsit țara din cauza conflictelor sau a sărăciei.



×
Subiecte în articol: Canalul Manecii trafic protest imigranti
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close