Antena 3 CNN Externe Tragedia de la 11 septembrie, profetizată de un preot român. S-au împlinit 11 ani de la schimbarea lumii

Tragedia de la 11 septembrie, profetizată de un preot român. S-au împlinit 11 ani de la schimbarea lumii

Tragedia de la 11 septembrie, profetizată de un preot român. S-au împlinit 11 ani de la schimbarea lumii
de O.P.    |    11 Sep 2012   •   06:29

 Astăzi se împlinesc 11 ani de la cel mai grav atac asupra Statelor Unite, după cel de-al doilea război mondial. La Casa Albă va fi păstrat un moment de reculegere la ora la care a fost lovit primul turn de la World Trade Center. Cele două turnuri au fost doborâte de avioane de pasageri, deturnate de teroriştii reţelei Al Qaida. Un alt avion a lovit Pentagonul iar cel de-al patrulea, care ar fi urmat să distrugă Casa Albă, s-a prăbuşit în Pennsylvania. Peste 3.000 de oameni au murit în acea zi neagră, care a schimbat întreaga lume.

Cea mai neagră zi din istoria americanilor, profetizată de un preot român. Vezi picturile care au arătat dezastrul



La ora 8.46, în dimineaţa zilei de 11 septembrie 2001, un avion de pasageri lovea în plin turnul de nord al complexului World Trade Center, din New York. La început, lumea a crezut că era vorba doar de un accident, dar, un sfert de oră mai târziu, un alt avion s-a zdrobit de al doilea turn al complexului. Din acel moment, a fost clar că Statele Unite erau ţinta unui atac terorist fără precedent.

Al treilea avion a lovit clădirea Pentagonului, de lângă Washington. Cel de-al patrulea s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania, după ce pasagerii s-au revoltat împotriva teroriştilor. Cu preţul vieţii, ei au reuşit să-i facă să-şi rateze ţinta care era, probabil, Casa Albă sau Congresul.

Între timp, Turnurile Gemene de la World Trade Center - pe atunci, cele mai înalte clădiri din New York - s-au prăbuşit pe rând, surpate de incendiul declanşat de impactul avioanelor. 

Ancheta a stabilit că teroriştii arabi au preluat, îndată după decolare, controlul avioanelor, pe care le-au transformat în bombe zburătoare. Ei i-au ucis pe piloţi cu nişte simple cuţite de tăiat hârtia, s-au instalat la comenzi şi au îndreptat aeronavele asupra ţintelor. Mai târziu s-a aflat că urmaseră cursuri de pilotaj chiar în Statele Unite, fără să fie deloc interesaţi de tehnicile de aterizare, ceea ce ar fi trebuit să dea de gândit agenţilor federali.

Urmele complotului au dus, repede, spre reţeaua al-Qaida şi Osama bin Laden. În replică, Statele Unite au lansat, o lună mai târziu, ofensiva din Afganistan, baza reţelei teroriste.

O înregistrare descoperită într-o casă afgană a confirmat că Bin Laden era dinainte informat de atentatele de la 11 septembrie. În diferite mesaje, el le-a adus elogii teroriştilor, dar şi-a recunoscut implicarea abia după trei ani, când a dezvăluit că ordonase, personal, atacul.



×
Subiecte în articol: 11 septembrie 2001
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close