Antena 3 CNN Externe Tragedia muzicianului român ucis în Napoli, sursă de inspiraţie pentru un regizor italian (VIDEO)

Tragedia muzicianului român ucis în Napoli, sursă de inspiraţie pentru un regizor italian (VIDEO)

Tragedia muzicianului român ucis în Napoli, sursă de inspiraţie pentru un regizor italian (VIDEO)
Sursa foto: Nini Grassia
10 Noi 2009   •   11:38

Tragedia muzicianului de origine română care a fost executat de mafia italiană lângă o staţie de metrou din Napoli va deveni subiect de film. Regizorul italian Nini Grassia a fost impresionat de povestea lui Petru Bârlădeanu care a fost lăsat să moară fără ca nimeni să intervină şi intenţionează să lanseze un lungmetraj pe această temă.

Nini Grassia a ajuns la Iaşi, la sfârşitul săptămânii trecute. El a vorbit cu soţia românului omorât de mafia italiană într-o staţie napoletană de metrou. Regizorul a vrut să afle detalii referitoare la trragedia prin care a trecut familia muzicianului.

?E un om care a fost împuşcat doar pentru că a nimerit în mijlocul unei răfuieli a mafioţilor italieni. A fost abandonat într-o baltă de sânge, fără ca nimeni să-i sară în ajutor. Eu sunt credincios, iar aşa ceva nu pot să admit?, a declarat regizorul Grassia, potrivit Click.

Lăsat să moară: Povestea muzicianului român Petru Bârlădeanu

26 mai, ora 20, ora Italiei. Petru Bârlădeanu, un muzicant român de 33 de ani, imigrant în Italia, se afla în piazza Montesanto din Napoli. Bărbatul se îndrepta spre staţia de metrou Cumana când a fost prins în mijlocul unei răfuieli între două clanuri mafiote.
Mai multe scutere au trecut în viteză pe lângă oamenii din piaţă. Opt mafioţi au deshis focul încercând să omoare un membru al unei familii rivale. Gloanţele trase la întâmplare au lovit 2 trecători. Unul dintre ei a fost Petru Bârlădeanu.
Românul a căzut pe jos dar a găsit forţa să se ridice şi să caute adăpost în pasajul de la metrou. Rănit în picior şi în torace, Petru s-a tărât cu greu cerând ajutorul oamenilor. După doar câţiva paşi a căzut la pământ sub privirile nepăsătoare ale trecătorilor care s-au îmbulzit să fugă de la faţa locului. După câteva minute de agonie, Petru a murit, în braţele soţiei sale care ţipa după ajutor.
Ajutorul a venit însă după aproape jumătate de oră când bărbatul era deja mort. Iniţial s-a crezut că a fost înjunghiat din cauza rănii lungi de pe pieptul bărbatului. Un medic a încercat să-l salveze, dar nu a putut decât să constate decesul. Corpul bărbatului a rămas apoi timp îndelungat pe jos, între peronul 4 şi casa de bilete, vegheat de soţia lui.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: roman regizor film
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close