Antena 3 CNN Externe Tragedie în familia lui Joe Biden. Fiul vicepreşedintelui SUA a murit de cancer cerebral

Tragedie în familia lui Joe Biden. Fiul vicepreşedintelui SUA a murit de cancer cerebral

Tragedie în familia lui Joe Biden. Fiul vicepreşedintelui SUA a murit de cancer cerebral
Sursa foto: Foto: Beau Biden. Agerpres
01 Iun 2015   •   11:53

Fostul procuror general din Delaware Beau Biden, fiul vicepreşedintelui american Joe Biden, a murit sâmbătă, la vârsta de 46 de ani, de cancer cerebral, a anunţat tatăl său, scrie Reuters.

"Întreaga familie Biden nu are cuvinte să-şi exprime tristeţea", a declarat vicepreşedintele Biden, citat într-un comunicat emis de Casa Albă.
   
"Ştim că spiritul lui Beau va trăi în noi toţi, în special în curajoasa sa soţie, Hallie, şi cei doi copii remarcabili Natalie şi Hunter", a spus el.
   
Beau Biden a anunţat anul trecut că plănuia să candideze pentru postul de guvernator al statului Delaware în 2016.
   
El a fost diagnosticat cu cancer cerebral în august 2013 şi a fost supus unei operaţii, radiaţii şi chimioterapii. După ce a primit "un certificat curat de sănătate" în noiembrie acelaşi an, cancerul a reapărut în primăvara lui 2015, potrivit biroului vicepreşedintelui.
   
El a ales un tratament agresiv şi a fost spitalizat luna aceasta la Centrul medical militar Walter Reed, lângă Washington. Familia sa a fost alături de el când a murit.
   
"Beau a întruchipat vorba tatălui meu că un părinte cunoaşte succesul atunci când copilul lui se dvedeşte mai bun ca el", a declarat vicepreşedintele. "Pentru familia Biden, Beau a fost, pur şi simplu, cel mai bun om pe care fiecare dintre noi l-am cunoscut vreodată", a adăugat el.
   
Beau Biden a fost foarte apropiat de tatăl său şi o prezenţă familiară în campaniile sale politice.
   
După ce a fost procuror general timp de opt ani în Delaware, Beau Biden s-a alăturat cabinetului de avocatură Grant & Eisenhofer în 2015. El a servit în Irak ca membru al Gărzii Naţionale din Delaware. A suferit un uşor atac cerebral în 2010.
   
Preşedintele Barack Obama a declarat că el şi soţia sa, Prima Doamnă Michelle Obama, sunt îndoliaţi. El i-a adus un omagiu călduros lui Beau Biden, despre care a spus că semăna cu tatăl său.
   
"A studiat dreptul, ca tatăl său, a ales inclusiv aceeaşi facultate. A ales o viaţă în serviciul public, ca tatăl său, servind în Irak şi ca procuror general în Delaware", a declarat Obama, citat într-un comunicat.
   
"Ca tatăl său, Beau a fost bun, cu o inimă mare, un catolic devotat şi credincios care a contat în vieţile tuturor celor cu care s-a aflat în contact şi în inimile cărora continuă să trăiască", a adăugat el.
   
Hillary Clinton a transmis sâmbătă condoleanţe într-un mesaj postat pe Twitter. "Inima mea este zdrobită pentru familia lui Beau Biden - un bărbat minunat care şi-a servit ţara cu devotament şi şi-a trăit viaţa cu curaj", a scris ea.
 
Vicepreşedintele s-a mai confruntat cu o tragedie în familie.
   
Imediat după ce a fost ales în Senat, în 1972, soţia sa Neilia şi cei trei copii au fost implicaţi într-un accident rutier. Neilia şi fiica lor au murit, iar cei doi fii, Beau şi Hunter, au fost răniţi.
   
Biden a ales să nu se mute la Washington, ci să facă naveta două ore şi jumătate pe zi cu trenul din Delaware la Senat, pentru ca să poată să petreacă mai mult timp cu fiii săi. El s-a căsătorit cu Jill Jacobs după cinci ani de la moartea soţiei sale.
   
Biden a devenit vicepreşedinte când Obama s-a instalat la Casa Albă în ianuarie 2009. El este un bun cunoscător al politicii de la Washington, după decenii de experienţă în Congres şi are un stil popular care contrastează, în opinia multora, cu stilul mai distant al lui Obama.

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close