Antena 3 CNN Externe Tragedie în India: 11 morţi şi 20 de răniţi, într-o busculadă produsă la intrarea într-un templu

Tragedie în India: 11 morţi şi 20 de răniţi, într-o busculadă produsă la intrarea într-un templu

Tragedie în India: 11 morţi şi 20 de răniţi, într-o busculadă produsă la intrarea într-un templu
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
10 Aug 2015   •   18:22

Cel puţin 11 persoane au murit şi alte 20 au fost rănite, luni, în estul Indiei, într-o busculadă produsă la intrarea într-un templu, relatează site-ul publicaţiei franceze Le Monde.
   
Incidentul a avut loc în faţa unui templu hindus Baidyanath Jyotirlinga, din statul Jharkhand, situat în estul Indiei, cu ocazia unui festival religios.
   
Potrivit autorităţilor indiene, busculada s-a produs din cauza aglomerării cauzate de cele 150.000 de persoane care s-a îmbulzit să intre în templu.
   
În timpul busculadei, cel puţin 11 persoane au murit, iar între 15 şi 20 de pelerini au fost răniţi.
   
Un oficial al poliţiei a declarat că odată ce porţile templului s-au deschis, câteva persoane care încercau să pătrundă în clădire s-au împiedicat de unii pelerini care dormeau pe scările de la intrarea în templu - ce se întind pe o lungime de şase kilometri -, în aşteptarea de a li se permite accesul înăuntru.
   
"Mulţi pelerini au încercat să avanseze în cadrul coloanei, ceea ce a provocat haosul, iar după ce oamenii au căzut, câţiva dintre ei au fost călcaţi în picioare", a declarat oficialul din poliţie.
   
Prim-ministrul indian, Narendra Modi, şi-a exprimat "regretul pentru pierderile de vieţi umane", dând asigurări că "se gândeşte şi că se roagă pentru familiile persoanelor decedate în acest moment de doliu". De asemenea, poliţia a luat măsuri în vederea controlării mişcărilor mulţimii în locurile supraaglomerate.
   
În luna iulie, 27 de persoane au murit în timpul unei busculade produsă pe malul râului Godavari, într-un stat din centrul Indiei, cu ocazia celebrării unui festival religios indian popular, când mai multe persoane au participat la un ritual de îmbăiere.
 

×
Subiecte în articol: India
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close