Antena 3 CNN Externe Tragedie în India. Peste 70 de persoane au murit într-un incendiu la un spital din Calcutta

Tragedie în India. Peste 70 de persoane au murit într-un incendiu la un spital din Calcutta

Tragedie în India. Peste 70 de persoane au murit într-un incendiu la un spital din Calcutta
Sursa foto: Foto: ibnlive.in
de N.B.    |    09 Dec 2011   •   11:08

Cel puţin 73 de oameni au murit, vineri, în urma unui incendiu care a izbucnit la un spital privat din oraşul indian Calcutta, informează BBC.

Pacienţii reprezintă cea mai mare proporţie dintre persoanele care şi-au pierdut viaţa, rămânând blocaţi de flăcări în incinta spitalului, la etajele superioare. Salvatorii susţin că personalul medical nu a intervenit din timp şi majoritatea victimelor se datorează faptului că angajaţii şi-au abandonat posturile şi au fugit.

Incendiul a izbucnit în cursul dimineţi de vineri, iar pompierii au avut nevoie de patru autospeciale şi cinci ore pentru a-l stinge.

Înainte de sosirea pompierilor, mai mulţi localnici şi rude ale celor internaţi au încercat să intre în spital pentru a ajuta la evacuare, dar paznicii nu le-au permis accesul spunând că este vorba despre un incendiu mic la bucătărie şi nu sunt motive de îngrijorare.

Flăcările s-au extins cu repeziciune şi fumul a inundat clădirea. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de străzile înguste şi lipsa căilor de acces către spital.

Autorităţile din regiunea Bengalul de Vest au anunţat că licenţa spitalului privat va fi ridicată din cauza nerespectării măsurilor de siguranţă necesare unei astfel de instituţii.

"A fost terifiant faptul că autorităţile spitaliceşti nu au făcut niciun efort să ajute la salvarea pacienţilor blocaţi (...) mai mulţi membri ai personalului au luat-o la fugă când a izbucnit incendiul" a declarat ministrul pentru sănătate publică, Subrata Mukherjee.

 

×
Subiecte în articol: tragedie incendiu spital India
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close