Antena 3 CNN Externe O nouă tragedie în largul Greciei. 11 morți după scufundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi

O nouă tragedie în largul Greciei. 11 morți după scufundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi

O nouă tragedie în largul Greciei. 11 morți după scufundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Dec 2015   •   12:40

Cel puţin 11 persoane, inclusiv cinci copii, au decedat miercuri noaptea, după ce ambarcaţiunea din lemn în care se aflau, care avea peste 50 de oameni la bord, s-a scufundat în largul insulei greceşti Farmakonisi, potrivit presei elene, scrie DPA.

Gărzile de coastă din Grecia şi ofiţeri de marină au cooperat cu Frontex, agenţia UE pentru controlul frontierelor, pentru salvarea a 26 de persoane, după ce ambarcaţiunea cu cei peste 50 de oameni la bord, care doreau să ajungă în Europa, s-a scufundat. Cel puţin 13 persoane sunt încă dispărute.

Dintre cei salvaţi, patru copii sufereau de hipotermie acută şi au fost transportaţi spre insula Samos cu elicopterul, pentru îngrijiri medicale.

Cel puţin şase copii s-au înecat marţi, în Marea Egee, după scufundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi care se deplasa din Turcia spre Grecia. Potrivit autorităţilor turce, ambarcaţiunea s-a scufundat în Marea Egee, în largul oraşului Izmir. Şase copii s-au înecat, iar alte opt persoane au fost salvate de Paza de Coastă. Ambarcaţiunea s-a scufundat imediat după plecarea din oraşul turc Cesme.

Peste 3.500 de persoane au murit anul acesta în tentativa de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Conform Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, un sfert dintre victime erau copii.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close