Antena 3 CNN Externe Tragedie în Marea Mediterană. O barcă plină cu migranți s-a răsturnat

Tragedie în Marea Mediterană. O barcă plină cu migranți s-a răsturnat

Tragedie în Marea Mediterană. O barcă plină cu migranți s-a răsturnat
15 Noi 2016   •   21:30

 O barcă pneumatică plină cu migranţi s-a răsturnat marţi în largul coastelor Libiei, făcând cel puţin patru morţi şi peste o sută de dispăruţi, potrivit organizaţiei neguvernamentale germane Jugend Rettet, care a găsit numai 23 de supravieţuitori, relatează AFP. 

Această tragedie se adaugă celei de luni, când un vas trimis în ajutorul unei bărci pneumatice care se dezumflase a găsit numai 15 supravieţuitori, în timp ce traficanţii de persoane înghesuie între 120 şi 140 de persoane în ambarcaţiuni improvizate. 

De sâmbătă, garda de coastă italiană a coordonat salvarea a peste 2.600 de migranţi în largul coastelor libiene, confirmând ritmul ridicat la plecărilor în pofida deteriorării condiţiilor de navigaţie. 

"O barcă pneumatică s-a răsturnat. Cei 23 de supravieţuitori se află la bordul petrolierului Maersk Erin. Vreo sută de persoane sunt date dispărute. Echipele caută supravieţuitori în apă şi găsesc cadavre", a scris pe Twitter ONG-ul german Jugend Rettet. 

"Eram prea departe, nu am putut veni în ajutor. Condiţiile pe mare sunt îngrozitoare", a adăugat organizaţia Rainbow for Africa, prezentă cu o echipă medicală la bordul navei Iuventa aparţinând Jugend Rettet. 

În cursul după-amiezii, persoanele salvate au fost transferate pe vasul Aquarius al organizaţiilor SOS Méditerranée şi Medici fără Frontiere (MSF). 

"Barca noastră s-a scufundat azi-dimineaţă la ora 06.00 (05.00 GMT) Eram 122 la bord, fără copii sub 15 ani, dar zece femei călătoreau cu noi şi numai una a supravieţuit", a povestit un supravieţuitor din Guineea, potrivit afirmaţiilor sale transmise de o purtătoare de cuvânt a organizaţiei SOS Méditerranée. 

"Am aşteptat în apă, agăţându-ne de orice plutea, însă majoritatea oamenilor s-au scufundat, inclusiv fratele meu mai mic în vârstă de 15 ani", a povestit tânărul din Guineea, vizibil în stare de şoc.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close