x close

Tragedie în Norvegia. Un val uriaș a lovit o platformă petrolieră. Un om a murit

31 Dec 2015   •   17:04
Tragedie în Norvegia. Un val uriaș a lovit o platformă petrolieră. Un om a murit Foto: .freeimages.com

Un val uriaș a lovit o platformă petrolieră norvegiană, acest incident soldându-se cu un mort și doi răniți, au informat joi grupurile Aker Solutions și Statoil, informează AFP, potrivit Agerpres.

Valul a lovit platforma de foraj Innovator operată de compania COSL, filială a China Oilfield Services, pentru grupul norvegian Statoil, în Marea Nordului.

Un muncitor de pe platformă, un cetățean norvegian de 53 de ani, a decedat în urma rănilor suferite, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului Aker, Bunny Nooryani. Ceilalți șase angajați ai grupului au fost evacuați.

Alte două persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost rănite și au fost transportate cu elicopterul la spital, potrivit unui comunicat dat publicității de grupul Statoil.

Acest accident, care se întâmplă destul de rar, a survenit în cursul unei furtuni în Marea Nordului, care a generat valuri de peste 15 metri înălțime.

"Platforma fusese decuplată de la puțul de foraj înainte de producerea accidentului, din cauza vremii nefavorabile. Valul uriaș a produs pagube și la modulul de locuit", precizat grupul Statoil.

Citeşte mai multe despre:

norvegia tragedie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati