Antena 3 CNN Externe Tragedie la 7.000 de metri deasupra nivelului mării. O avalanşă uriaşă a înghiţit cel puţin 11 persoane, iar alţi 38 de oameni sunt dispăruţi

Tragedie la 7.000 de metri deasupra nivelului mării. O avalanşă uriaşă a înghiţit cel puţin 11 persoane, iar alţi 38 de oameni sunt dispăruţi

Tragedie la 7.000 de metri deasupra nivelului mării. O avalanşă uriaşă a înghiţit cel puţin 11 persoane, iar alţi 38 de oameni sunt dispăruţi
de O.P.    |    24 Sep 2012   •   06:09

Tragedie pe unul dintre cei mai înalţi munţi ai lumii! Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa şi alţi 38 sunt şi la acest moment dispăruţi, în urma unei avalanşe puternice de pe muntele Manaslu din Himalaya. Grupul era format din alpinişti din Germania, Franţa, Spania şi Italia, însoţiţi de câţiva localnici.

Avalanşa s-a declanşat la 4 dimineaţa, ora locală, pe muntele nepalez Manaslu. Corturile alpiniştilor, aflate la o înălţime de şapte mii de metri deasupra nivelului mării, au fost măturate de valul de zăpadă.

Supravieţuitorii au făcut o listă cu numele celor 38 de persoane dispărute. Şansele de supravieţuire scad dramatic de la o oră la alta, iar echipajele de salvare au întrerupt căutările pe timp de noapte, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Tragedia a avut loc pe unul dintre cei mai înalţi munţi din lume. Se pare că grupul de căţărători încerca să doboare un record mondial, când a avut loc avalanşa.

Muntele Manaslu este atracţia a sute de mii de căţărători anual. În octombrie 2011, şi un român a reuşit să cucerească vârful aflat la o altitudine de 8163 de metri.

×
Subiecte în articol: avalansa
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close