Antena 3 CNN Externe Tragedie la o nuntă. Zeci de oameni care participau la eveniment, uciși în urma unui bombardament aerian

Tragedie la o nuntă. Zeci de oameni care participau la eveniment, uciși în urma unui bombardament aerian

Tragedie la o nuntă. Zeci de oameni care participau la eveniment, uciși în urma unui bombardament aerian
23 Apr 2018   •   15:55

 Cel puţin 20 de persoane care participau la o nuntă într-un sat din nordul Yemenului au fost ucise, în cursul nopţii de duminică spre luni, într-un atac aerian întreprins de coaliţia militară condusă de Arabia Saudită, transmite Reuters, citând surse medicale şi localnici. 

Şeful spitalului Al Jumhouri din Hajjah a declarat, prin telefon pentru Reuters, că au fost aduse 40 de cadavre, majoritatea ciopârţite, şi că 46 de persoane au fost rănite, printre care 30 de copii. 

Localnici şi medici au declarat că 20 de participanţi la nuntă au fost ucişi şi cel puţin 30 răniţi. 

Postul de televiziune Al-Masirah al rebelilor şiiţi houthi a anunţat pe contul său de Twitter că 33 de oameni au fost ucişi şi alţi 55 răniţi. 

Coaliţia arabă susţinută de Occident luptă de trei ani împotriva rebelilor înarmaţi houthi, care controlează zona şi o mare parte din nordul Yemenului. 

Coaliţia a lansat mii de lovituri aeriene într-o campanie de restabilire a guvernului recunoscut internaţional, însă bombe rătăcite au ucis sute de civili în spitale, şcoli şi pieţe. 

Coaliţia afirmă că nu are ca ţintă civili şi a înfiinţat o comisie de anchetă privind atacuri care s-ar fi soldat cu victime în masă. Comisia a absolvit însă coaliţia de orice vină. 

Războiul din Yemen a ucis mai mult de 10.000 de oameni, a obligat peste 2 milioane să se refugieze şi a adus ţara în pragul foametei, potrivit Naţiunilor Unite.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Nou ajutor de la stat, până la sfârşitul anului!
x close