Antena 3 CNN Externe Tragedie în Spania! Scena unui festival de muzică s-a prăbuşit. O persoană a murit şi cel puţin 17 sunt rănite

Tragedie în Spania! Scena unui festival de muzică s-a prăbuşit. O persoană a murit şi cel puţin 17 sunt rănite

O persoană a murit şi cel puţin 17 sunt rănite după ce vântul puternic a provocat prăbuşirea unei părţi a scenei la un festival de muzică în apropiere de oraşul spaniol Valencia, sâmbătă dimineaţă, au anunţat serviciile regionale de urgenţă.

Tragedie în Spania! Scena unui festival de muzică s-a prăbuşit. O persoană a murit şi cel puţin 17 sunt rănite
Sursa foto: Medusa Festival/Facebook
de Georgiana Adam    |    13 Aug 2022   •   11:28

Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineţii la Festivalul Medusa, un festival de muzică electronică desfăşurat timp de şase zile în oraşul Cullera, situat pe coasta de est, la sud de Valencia, scrie Reuters.

Dintre persoanele rănite, trei au suferit traumatisme grave, iar 14 au avut răni mai uşoare, au anunţat pe Twitter serviciile regionale de urgenţă.

Festivalul a fost suspendat deocamdată „din cauza vremii nefavorabile din primele ore ale zilei de 13 august şi cu scopul de a garanta siguranţa participanţilor, a lucrătorilor şi a artiştilor”, au precizat organizatorii într-un comunicat pe pagina de Facebook a festivalului.

Zona festivalului a fost evacuată „ca măsură preventivă pentru a facilita activitatea serviciilor de urgenţă şi de securitate ale Festivalului Medusa”, se mai arată în comunicat.

Presa spaniolă a precizat că şi alte structuri de la eveniment au fost avariate de vântul puternic.

"Prima reacţie a autorităţilor, dar mai ales a organizatorilor acestui festival de muzică electronică a fost să sisteze toate activităţile şi să evacueze persoanele. Vorbim de un deces, un tânăt de 22 de ani şi mai mulţi răniţi, printre care 9 sunt grav răniţi şi spitalizaţi, iar ceilalţi 12 au fost trataţi la faţa locului de către echipele de urgenţă. La festival se aflau mai bine de 51.000 de persoane. Deodată s-a pornit o furtună de nisip şi au văzut cum părţi din scenă se prăbuşesc. Specialiştii spun că din cauza faptului că temperatura a urcat brusc, iar umiditatea a scăzut , fapt care a provocat o rafală de căldură, care a provocat practic rafale cu o putere de 93 km/h", a precizat Radu Trascău, corespondent Antena 3 în Spania.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: tragedie Spania Valencia scena
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close