Antena 3 Externe Traian Băsescu a discutat cu preşedinţele rus, Dmitri Medvedev, la summitul OSCE

Traian Băsescu a discutat cu preşedinţele rus, Dmitri Medvedev, la summitul OSCE

01 Dec 2010   •   15:43
Traian Băsescu a discutat cu preşedinţele rus, Dmitri Medvedev, la summitul OSCE
Sursa foto: Foto: Agerpres

Traian Băsescu a purtat discuţii cu preşedintele rus, Dmitri Medvedev, la summitul OSCE din Kazahstan. Cei doi şefi de stat au stat unul lângă altul şi au fost surprinşi de camerele de filmat în timp ce vorbeau şi gesticulau. Potrivit unui comunicat al preşedinţiei, România speră ca, în urma summitului, să se reia negocierile cu privire la soluţionarea conflictului din Transnistria, în formatul cinci plus doi.

La summitul OSCE, Preşedintele Traian Băsescu a reuşit, printre picături, să se întreţină cu omologul său rus, Dmitri Medvedev. Cei doi au discutat preţ de câteva zeci de secunde.

Printre subiectele de pe agenda Summitul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare sunt conflictele îngheţate şi sporirea rolului Organizaţiei în gestionarea noilor riscuri şi ameninţări la adresa securităţii. La summit se aşteaptă şi lansarea unei noi viziuni cu privire la rolul şi activitatea organizaţiei.

Despre soluţionarea conflictelor prelungite au vorbit atât cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cât şi secretarul de stat american, Hillary Clinton. Cei doi oficiali au subliniat necesitatea reluării dialogului privind rezolvarea diferendului dintre Republica Moldova şi regimul autoproclamat de la Tiraspol.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close