Antena 3 CNN Externe Traian Băsescu, criticat de presa britanică: Încurajează migraţia propriilor cetăţeni

Traian Băsescu, criticat de presa britanică: Încurajează migraţia propriilor cetăţeni

Traian Băsescu, criticat de presa britanică: Încurajează migraţia propriilor cetăţeni
Sursa foto: Foto: express.co.uk
06 Aug 2010   •   12:40

Critici dure la adresa lui Traian Băsescu în presa britanică. De vină sunt declaraţiile preşedintelui referitoare la românii care aleg să muncească în strainatate şi nu vin ?în ţară să stea în şomaj". Potrivit publicaţiei Daily Express, ?remarcile preşedintelui încurajează migraţia propriilor cetăţeni în ţări precum Marea Britanie".

Traian Băsescu s-a folosit de postul naţional de televiziune pentru a le mulţumi românilor că au ales să muncească în străinătate, în loc să stea în ţară şi să beneficieze de ajutor de şomaj, subliniază presa britanică.

Preşedintele este criticat şi pentru declaraţia potrivit căreia "românii acceptă să facă muncile grele", în timp ce "spaniolilor şi italienilor le convine mai mult să stea în şomaj". Comentariile preşedintelui român, scriu jurnaliştii britanici, arată de ce statele din vest, precum Marea Britanie, sunt o atracţie atât de mare pentru români.

Potrivit estimarilor autorităţilor britanice, aproximativ 100.000 de români lucrează, în prezent, în Marea Britanie. Numărul imigranţilor români ar putea creşte, adăugă jurnaliştii britanici, în urma măsurilor de austeritate anunţate de Guvernul român.

Miercuri seară, preşedintele Traian Băsescu a declarat la postul naţional de televiziune că le mulţumeşte românilor care au ales să lucreze în străinătate. "În momentul de faţă România nu poate oferi soluţii de absorbţie rapidă a forţei de muncă. România vine mult în urma statelor ca Italia şi Spania, unde protecţia socială este puternică. Eu le mulţumesc acestor români care lucrează în străinătate, pentru ce fac pentru România. Imaginaţi-vă ce ar fi dacă toţi aceşti români care lucrează în Spania, Italia, Franţa s-ar întoarce în România să ia ajutor de şomaj" a spus preşedintele.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: presa Marea Britanie migratie jurnalist
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close