Antena 3 CNN Externe Traian Băsescu efectuează o vizită oficială în Turcia: Vom semna un parteneriat strategic

Traian Băsescu efectuează o vizită oficială în Turcia: Vom semna un parteneriat strategic

Traian Băsescu efectuează o vizită oficială în Turcia: Vom semna un parteneriat strategic
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Dec 2011   •   09:01
Preşedintele Traian Băsescu face,luni şi marţi, o vizită de stat în Turcia, urmând să poarte discuţii cu preşedintele, premierul şi preşedintele Parlamentului din această ţară. Înaintea de plecarea în Turcia, liderul României a făcut un rezumat al scopului vizitei.

Şefului statului va semna, împreună cu preşedintele Turciei, o declaraţie de parteneriat strategic care vizează mai multe domenii de cooperare în politica externă, în domeniul militar şi de securitate, precum şi în cel economic.

Se va pune accent pe cooperarea economică. România priveşte la Turcia ca la o piaţă care trebuie dezvoltată”, a precizat preşedintele, înainte de plecarea în Turcia.

"În cadrul vizitei, şeful statului român va avea convorbiri oficiale cu preşedintele Republicii Turcia, Abdullah Gül, cu primul-ministru Recep Tayyip Erdogan, precum şi cu preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Cicek. În prima zi a vizitei, preşedintele Traian Băsescu se va întâlni cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Turcia. De asemenea, în cea de-a doua zi, vizita va prilejui participarea şefului statului la un Forum de afaceri turco-român, la Istanbul", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.
 





 

×
Subiecte în articol: Presedintie
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close