Antena 3 CNN Externe Trăiesc în sclavie în anul 2012. Circa 27 de milioane de oameni din întreaga lume văd libertatea ca pe o iluzie

Trăiesc în sclavie în anul 2012. Circa 27 de milioane de oameni din întreaga lume văd libertatea ca pe o iluzie

Trăiesc în sclavie în anul 2012. Circa 27 de milioane de oameni din întreaga lume văd libertatea ca pe o iluzie
de M.Z.    |    20 Iun 2012   •   11:41

Aproape 27 de milioane de persoane din întreaga lume trăiesc în sclavie, au dezvăluit Statele Unite marţi în raportul anual al Departamentului de Stat privind traficul de fiinţe umane.

Studiul a fost realizat pe 185 de ţări, dintre care doar 33 se conformează textelor existente la nivel internaţional care au fost introduse cu scopul de a pune capăt traficului de fiinţe umane, ca de exemplu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, informează AFP.

Printre cele 17 state cu cele mai slabe evaluări se află Algeria, Republica Democratică Congo, Libia, Coreea de Nord, Arabia Saudită şi Siria.

"În ciuda adoptării tratatelor şi legilor care interzic sclavia, faptele arată că mulţi bărbaţi, femei şi copii trăiesc ca sclavi în perioada modernă, din cauza flagulului traficului de fiinţe umane", a subliniat secretarul de Stat Hillary Clinton.
   
"La un secol şi jumătate de la victoria libertăţii în Statele Unite, această libertate continuă să fie doar o iluzie pentru milioane de persoane", spune Clinton în prefaţa raportului.

Pe 1 iunie, Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a anunţat că aproape 20,9 milioane de persoane, dintre care aproape un sfert cu vârste până în 18 ani, muncesc forţat în lume, ocupând posturi care le-au fost impuse prin constrângere sau înşelăciune.






×
Subiecte în articol: libertate oameni
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close