Antena 3 CNN Externe "Nu mai există motiv pentru a întârzia transferul în România!" | Ursoaica ucigașă JJ4, păsuită de justiția italiană

"Nu mai există motiv pentru a întârzia transferul în România!" | Ursoaica ucigașă JJ4, păsuită de justiția italiană

O instanță italiană a suspendat o decizie prin care un urs brun trebuia să fie eutanasiat pentru că a ucis un alergător în Alpi.

"Nu mai există motiv pentru a întârzia transferul în România!" | Ursoaica ucigașă JJ4, păsuită de justiția italiană
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2023   •   11:25

Animalul, o femelă în vârstă de 17 ani, identificată drept JJ4, a fost capturat după atacul fatal asupra lui Andrea Papi, un bărbat în vârstă de 26 de ani.

Atacul a avut loc în data de 5 aprilie, în apropiere de Caldes, localitatea victimei.

Papi este prima persoană din Italia ucisă în perioada contemporană în urma unui atac al unui urs.

Judecătorii de la Tribunalul administrativ din Roma au conchis, vineri că, deși ursul trebuie ținut în captivitate din motive de siguranță publică, ordinul de eutanasiere este "disproporționat" și inutil.

Citește și: Momentul în care un bărbat aruncă cu o sticlă într-un urs, pe Transfăgărășan

Magistrații au dispus o nouă amânare în acest caz, amplu relatat în presa din peninsulă după atac.

Șeful provinciei Trento, unde a avut loc tragedia, a făcut presiuni pentru ca ursul să fie ucis, în timp ce grupurile pentru drepturile animalelor se luptă pentru ca animalul să fie cruțat.

O decizie definitivă este așteptată în urma unui nou apel, în luna decembrie.

Zona din jurul orașului Trento, din nordul Italiei, a fost repopulată cu urși începând din 1999 în cadrul unui program finanțat de Uniunea Europeană.

Rezidenții au raportat mai multe atacuri ale urșilor în ultimii ani, situație care pune la îndoială posibilitatea coabitării cu aceste mamifere.

Ursoaica este recidivistă

Ursoaica JJ4 a fost anterior găsită răspunzătoare de atacuri asupra altor două persoane.

Grupul LAV pentru drepturile animalelor LAV a salutat hotărârea judecătorească de vineri și a declarat că aceasta ar trebui să-i asigure ursoaice un viitor sigur.

"Nu mai există niciun motiv pentru a întârzia transferul lui JJ4 către un refugiu sigur și autorizat din România", a declarat Massimo Vitturi, purtător de cuvânt al LAV.

Organizația sa a găsit în România un refugiu pentru ursoaică și s-a oferit să plătească pentru transportul acesteia acolo.

The Guardian notează că judecătorii din Roma au acordat, de asemenea, o amânare în cazul unui alt urs vizat de un ordin de eutanasiere. Acest animal, catalogat MJ5, încă nu a fost capturat, după ce a rănit un bărbat în martie.

Sursa: The Guardian

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close