Antena 3 CNN Externe Transnistria acuză Republica Moldova de şantaj în problema secţiilor de vot pentru alegerile din Rusia

Transnistria acuză Republica Moldova de şantaj în problema secţiilor de vot pentru alegerile din Rusia

Transnistria acuză Republica Moldova de şantaj în problema secţiilor de vot pentru alegerile din Rusia
Sursa foto: Foto: epochtimes-romania.com
29 Oct 2011   •   12:42

Tiraspol consideră că protestele Republicii Moldova faţă de deschiderea în Transinistria a unor secţii de vot pentru alegerile legislative din Rusia reprezintă dovezi de „şantaj”, conform ministrului transnistrean de Externe, Vladimir Iastrebciak, citat de agenţia Interfax.

„A fost făcută o greşeală gravă. Drepturile cetăţenilor, inclusiv dreptul la vot, nu sunt subiect de târguială. În societăţile civilizate, există obiceiul de a le respecta”, a declarat oficialul.

Acesta a amintat că, în trecut, autorităţile moldovene nu au împiedicat deschiderea de secţii de vot pentru alegerile din Rusia

Adjunctul ministrului rus de Externe a discutat joi despre poziţia Republicii Moldova în legătură cu birourile de vot din Transnistria. „Tratăm cu înţelegere prevederile legislaţiei moldoveneşti dar luăm în considerare şi dorinţa cetăţenilor ruşi de a-şi exprima votul la alegeri. Trebuie să găsim o soluţie rezonabilă pentru această problemă, la intersecţia dintre aceste două realităţi”, a conchis oficialul.

Transnistria va deschide 25 de secţii de vot pentru alegerile parlamentare din Rusia, dar Ministerul de Externe moldovean a recomandat autorităţilor ruse să nu permită funcţionarea acestor birouri „în localităţile care nu se află sub controlul autorităţilor din Republica Moldova”.
 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close