Antena 3 CNN Externe I s-a refuzat transplantul de inimă pentru că nu s-a vaccinat

I s-a refuzat transplantul de inimă pentru că nu s-a vaccinat

Un spital din Boston spune că nu va lua în considerare efectuarea unui transplant de inimă unui pacient care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19.

I s-a refuzat transplantul de inimă pentru că nu s-a vaccinat
Sursa foto: Pexels/Anna Shvets
de Alexandra Ionescu    |    25 Ian 2022   •   20:05

DJ Ferguson, în vârstă de 31 de ani, luptă pentru viața sa și are nevoie disperată de un transplant de inimă. Tatăl său, David Ferguson, vorbește cu pasiune în numele fiului său:  „a ajuns până la limită, trebuie să se țină cu dinții de viața sa”.

Familia lui DJ spune că el a fost primu pe listă pentru a primi un transplant, dar politica spitalului prevede că nu mai este eligibil pentru că nu s-a vaccinat. Și David Ferguson spune că fiul său pur și simplu nu o va face.

„Este oarecum împotriva principiilor sale de bază – el nu crede în asta”, spune David Ferguson. „Și din cauză că nu vrea să se vaccineze l-au scos de pe lista pentru un transplant de inimă”.

Spitalul a lansat o declarație în care spune: „La fel ca multe alte programe de transplant din Statele Unite, vaccinul COVID-19 este unul dintre câteva vaccinuri necesare candidaților la transplant în sistemul general Brigham, pentru a oferi atât cele mai bune șanse. pentru o operație de succes și, de asemenea, pentru supraviețuirea pacientului după transplant”.

Dr. Arthur Caplan, șeful de etică medicală la NYU Grossman School of Medicine, explică că vaccinarea este necesară pentru acest tip de procedură.

„Gripa te poate ucide, o răceală te poate ucide, COVID te poate ucide. Organele sunt rare, nu le vom distribui cuiva care are puține șanse să trăiască, când alții care sunt vaccinați au șanse mai mari de supraviețuire după operație”.

DJ este tată a doi copii cu un al treilea copil pe drum. Familia lui spune că nu sunt siguri ce plănuiesc să facă. Se gândesc să-l transfere, dar poate fi prea slab pentru a fi mutat.

„Nu mai avem timp”, a spus David Ferguson, potrivit CBS.

Și, în timp ce familia spune că DJ a fost îngrijit cu cea mai mare grijă de medici și asistente,  primit mare grijă de la medici și asistente, pur și simplu nu sunt de acord cu politica de vaccinare împotriva COVID-19 pentru transplantul de inimă.

„Cred că băiatul meu luptă cu mult curaj și are integritate și principii în care crede cu adevărat și asta mă face să-l respect cu atât mai mult”, a spus David Ferguson.

De aceea familia îi rămâne alături și speră să fie mai bine. "Este corpul lui. Este alegerea lui", a adăugat Ferguson.

×
Subiecte în articol: SUA boston spital transplat inima vaccin COVID-19
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close