Antena 3 CNN Externe Tranzacție uriașă pentru Amazon

Tranzacție uriașă pentru Amazon

Tranzacție uriașă pentru Amazon
16 Iun 2017   •   17:36

Grupul american de comerţ online Amazon a anunţat vineri că şi-a extins operaţiunile prin preluarea lanţului de magazine alimentare Whole Foods într-o tranzacţie în numerar evaluată la 13,7 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, informează AFP. 

Înfiinţat în 1978, Whole Foods este specializat în distribuţia de produse alimentare bio şi are 460 de magazine în SUA, Canada şi Marea Britanie. 

Amazon.com Inc. va plăti 42 de dolari pentru fiecare acţiune Whole Foods Market Inc, ceea ce reprezintă o primă de 27% faţă de preţul înregistrat joi seară de acţiunile Whole Foods. După finalizarea tranzacţiei, în cursul celei de a doua jumătăţi a acestui an, Whole Foods îşi va păstra numele, directorul şi cofondatorul, John Mackey. 

"Milioane de persoane iubesc Whole Foods pentru că le oferă cele mai bune alimente naturale şi organice", afirmă directorul general de la Amazon, Jeff Bezos. 

Prin această tranzacţie, Amazon îşi extinde afacerile după ce, anterior, a intrat în producţia de serie, livrarea de alimente, cloud şi divertisment. 

La începutul acestei luni, acţiunile Amazon au depăşit pragul psihologic de 1.000 de dolari la bursa de pe Wall Street, o premieră care demonstrează soliditatea sectorului e-commerce într-un moment în care distribuitorii tradiţionali se confruntă cu concurenţa venită din partea platformelor online. Doar patru companii americane listate la bursă, printre care şi Berkshire Hathaway, au înregistrat vreodată o valoare a acţiunilor de peste 1.000 de dolari. Acest succes la bursă este o dovadă a transformării grupului, care, la început, în 1995, vinde doar cărţi online pentru ca în prezent să comercializeze electrocasnice, articole de băcănie şi oferă chiar şi servicii de streaming online. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Amazon
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close