Antena 3 Externe "Trebuie să luptăm împotriva inamicului prin toate mijloacele". Ucrainencele îndeamnă la o grevă a sexului cu bărbaţi ruşi

"Trebuie să luptăm împotriva inamicului prin toate mijloacele". Ucrainencele îndeamnă la o grevă a sexului cu bărbaţi ruşi

de S.T.    |    27 Mar 2014   •   12:11
"Trebuie să luptăm împotriva inamicului prin toate mijloacele". Ucrainencele îndeamnă la o grevă a sexului cu bărbaţi ruşi

Sancţiunile politice şi economice nu au impresionat prea mult Moscova, dar un grup de femei din Ucraina a găsit alt mijloc, îndemnând la o grevă a sexului cu bărbaţi ruşi, într-o campanie pe Facebook, relatează AFP.

"Nu te oferi ruşilor", este cuvântul de ordine a acestei campanii pe Facebook care vizează să calmeze "apetitul" Moscovei pentru teritorii ucrainene şi să atragă atenţia asupra a ceea ce s-a întâmplat în Crimeea.

"Trebuie să luptăm împotriva inamicului prin toate mijloacele", afirmă animatoarele campaniei, pe site.

"Adevăratul sens profund (al campaniei) este să nu renunţăm la demnitatea, libertatea şi patria noastră. (Campania) îl vizează mai degrabă pe (preşedintele rus Vladimir) Putin şi politica sa, nu este (vorba despre) rasism", declară o scriitoare, Irena Karpa, adăugând că ucraineni de origine rusă au participat la mişcarea de contestare care a condus la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, în februarie.

Campania a fost iniţiată de un grup de "femei de succes", femei de afaceri, jurnaliste şi scriitoare.

Motto-ul "Nu te oferi ruşilor" a fost selectat dintr-un poem al celui mai mare poet ucrainean, Taras Şevcenko, intitulat "Katerina", care spune povestea unei ţărănci seduse de către un ofiţer rus. Gonită de părinţi, ea-şi caută iubitul la Moscova dar este respinsă şi se sinucide.

Pagina Facebook a grupului a obţinut rapid 2.300 de "like", a devenit foarte populară pe Internet şi a fost preluată de site-uri ruse.

Pe site-ul moscovit Lifenews.ru, suspectat că are legături cu serviciile speciale, o femeie, Olga Silaeva, a scris "nu vă culcaţi cu bărbaţi ruşi, vor rămâne mai mulţi pentru noi".

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close