Antena 3 CNN Externe Trei bărbați, condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea unui adolescent. După 36 de ani s-a decis că sunt nevinovați și au fost eliberați

Trei bărbați, condamnați la închisoare pe viață pentru uciderea unui adolescent. După 36 de ani s-a decis că sunt nevinovați și au fost eliberați

Trei bărbați, condamnați la închisoare pe viață  pentru uciderea unui adolescent. După 36 de ani s-a decis că sunt nevinovați și au fost eliberați
27 Noi 2019   •   00:03

Trei bărbați, condamnați pe nedrept pentru omor în statul american Maryland, au fost eliberați după ce au ispășit o pedeapsă de 36 de ani de închisoare.

Alfred Chestnut, Andrew Stewart și Ransom Watkins fuseseră condamnați la închisoare pe viață în 1984 pentru uciderea unui băiat de 14 ani.

Aceștia au fost eliberați în Baltimore, luni, după ce un judecător le-a retras condamnările, în urma unei analize a cazului lor.

Cazul a fost redeschis în acest an, după ce unul dintre cei acuzați, Chestnut, a trimis o scrisoare către oamenii legii în care a prezentat dovezi pe care le-a descoperit anul trecut.

Cei trei au fost arestați în adolescență, după moartea lui DeWitt Duckett, care a fost împușcat în gât în timp ce se îndrepta spre liceu, potrivit BBC

Moartea tânărului a iscat un mare scandal și a fost o perioadă îndelungată în atenția publică. A fost prima dată când un elev a fost împușcat fatal într-o școală publică din Baltimore. 

"Acești trei bărbați au fost condamnați, fiind copii, din cauza unor conduite incorecte ale poliției și ale procurorilor", a declarat avocatul de stat din Baltimore, Marilyn Mosby, după ce bărbații au fost eliberați.

"Nu cred că ziua de astăzi este o victorie, este o tragedie. Și e nevoie să ne asumăm cu toții responsabilitatea pentru asta", a mai spus Mosby. 

 

×
Subiecte în articol: condamnati inchisoare viaţa adolescent
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close