Antena 3 CNN Externe Trei dintre văduvele lui Bin Laden, inculpate pentru intrare ilegală în Pakistan

Trei dintre văduvele lui Bin Laden, inculpate pentru intrare ilegală în Pakistan

Trei dintre văduvele lui Bin Laden, inculpate pentru intrare ilegală în Pakistan
Sursa foto: Foto: latimesblogs.latimes.com
08 Mar 2012   •   18:45

Cele trei văduve ale lui Osama ben Laden, prezente în casa din Pakistan în care liderul Al-Qaida a fost ucis la 2 mai de un comando american, au fost inculpate pentru intrare ilegală în această ţară, unde sunt menţinute în detenţie, a anunţat ministrul pakistanez de Interne, citat de AFP.
   
Ministrul Rehman Malik nu a precizat când au fost inculpate cele trei femei, de naţionalitate yemenită şi saudită, şi nici când va începe procesul lor.
   
La 2 mai 2011, un comando al unităţii de elită americane Navy Seals a ajuns cu elicopterul în cursul nopţii la Abbottabad, un oraş garnizoană din apropiere de Islamabad, şi l-a ucis pe Osama bin Laden, precum şi pe unul dintre fiii săi adulţi şi doi dintre mesagerii săi.

Cea mai tânără dintre soţiile sale, o yemenită, precum şi soţia unuia dintre mesageri au fost rănite prin împuşcare.
   
Islamabadul şi Washingtonul au afirmat întotdeauna că autorităţile pakistaneze nu fuseseră informate cu privire la acest raid.
   
Cele trei soţii - două saudite şi o yemenită -, precum şi numeroşi copii ai lui ben Laden sunt, de atunci, supravegheaţi la domiciliu în Pakistan.
   
Acuzaţia de "intrare ilegală" pe teritoriul pakistanez "nu a fost înregistrată decât împotriva adulţilor", a explicat Malik. "Ele îşi pot lua un avocat şi au toată libertatea să-şi susţină cazul în justiţie", a adăugat el.
   
Ministrul a precizat că copiii lui ben Laden şi ai celor trei soţii ale sale sunt reţinuţi într-o casă cu cinci camere, "echipate ca la ei acasă".

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close