Antena 3 CNN Externe Trei islamişti care voiau să deturneze un avion de pasageri au fost arestaţi în SUA

Trei islamişti care voiau să deturneze un avion de pasageri au fost arestaţi în SUA

Trei islamişti care voiau să deturneze un avion de pasageri au fost arestaţi în SUA
25 Feb 2015   •   21:42

Trei islamişti care intenţionau să deturneze un avion de pasageri au fost arestaţi de autorităţile americane. Cei trei voiau să ajungă în Siria pentru a se alătura combatanţilor organizaţiei teroriste Stat Islamic. Unul dintre indivizi şi-a exprimat intenţia de a-l asasina pe preşedintele SUA, Barack Obama.

Cei trei islamişti - Akhror Saidakhmetov (în vârstă de 19 ani), originar din Kazahstan, Abdurasul Hasanovich Juraboev (24 de ani), din Uzbekistan, şi Abror Habibov (30 de ani), din Uzbekistan - locuiesc în cartierul new-yorkez Brooklyn, informează CNN.

Akhror Saidakhmetov a fost arestat miercuri după-amiază pe Aeroportul John F. Kennedy din New York. Islamistul încerca să urce într-un avion pentru a ajunge în Turcia, în drumul spre Siria.

Abdurasul Hasanovich Juraboev avea un bilet de avion spre Istanbul, pentru luna martie, fiind suspectat de apartenenţă la grupul terorist Stat Islamic şi de ajutarea lui Saidakhmetov. Abror Habibov este acuzat de complicitate.

Doi suspecţi au fost arestaţi la New York, iar unul în Miami.

Potrivit procurorilor americani, unul dintre terorişti a declarat că se intenţiona deturnarea unui avion de pasageri pentru a ajunge cu el în Siria, astfel încât grupul terorist "Stat Islamic să aibă o aeronavă".

Abdurasul Jaraboev postase următorul mesaj pe o reţea de socializare: "Este oare posibil să devenim martiri oriunde am fi? Putem oare să îl împuşcăm pe Barack Obama, cu riscul de a ne pierde vieţile?"

×
Parteneri
Mii de blocuri din București, fără apă caldă și căldură, în 5 sectoare
x close