Antena 3 CNN Externe Trei jurnaliști au fost uciși în Republica Centrafricană

Trei jurnaliști au fost uciși în Republica Centrafricană

Trei jurnaliști au fost uciși în Republica Centrafricană
01 Aug 2018   •   21:43

Trei jurnaliști care documentau prezența mercenarilor ruși în Republica Centrafricană au fost uciși luni noaptea în apropiere de Sibut, iar Ministerul rus de Externe a confirmat identitățile acestora. Este vorba de reporter de război Ohran Djemal, documentaristul Aleksandr Rastorguiev și cameramanul Kirill Radcenko.

Echipa de jurnaliști ruși investiga prezența societății paramilitare ruse Wagner în această țară, unde Rusia a desfășurat instructori militari.

Cei trei au fost asasinați în noaptea de luni spre marți în apropiere de Sibut de către bărbați înarmați, în centrul Republicii Centrafricane, conform unor surse centrafricane și ruse, scrie libertatea.ro.

Ei colaborau cu Centrul de gestionare a investigațiilor, un proiect lansat de fostul oligarh Mihail Hodorkovski, care trăiește în prezent în Occident în exil.

Jurnaliștii au plecat în Republica Centrafricană pentru filmări despre activitățile societății militare private Wagner în această țară pe data de 27 iulie.

Cadavrele celor trei bărbaţi au fost depuse marţi dimineaţă la baza Misiunii ONU pentru stabilizare în Republica Centrafricană (Minusca) din Sibut, au precizat sursele citate, adăugând că şoferul celor trei bărbaţi a dispărut.

×
Subiecte în articol: jurnalisti ucidere Rusia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close