Antena 3 CNN Externe Trei libanezi, condamnaţi la pedeapsa cu moartea pentru spionaj în favoarea Israelului

Trei libanezi, condamnaţi la pedeapsa cu moartea pentru spionaj în favoarea Israelului

Trei libanezi, condamnaţi la pedeapsa cu moartea pentru spionaj în favoarea Israelului
Sursa foto: Foto: hello.news352.lu
24 Feb 2012   •   23:43

Un tribunal militar a condamnat vineri la moarte trei libanezi, aceştia fiind găsiţi vinovaţi pentru spionaj în favoarea Israelului, a anunţat o sursă judiciară, relatează AFP.
   
Tribunalul "l-a condamnat la pedeapsa cu  moartea pe deţinutul Moussa Ali Moussa, găsit vinovat de contactarea inamicului israelian şi de faptul cã i-a furnizat informaţii", a declarat această sursă. Respectivul a furnizat Israelului, între 2000 şi 2010, "informaţii despre oficiali (din cadrul mişcării şiite) Hezbollah şi centre subordonate" acestui puternic partid islamist, potrivit tribunalului.
   
Instanţa militară i-a condamnat la moarte, în contumacie, şi pe Ali Sweid şi Ahmed Hussein Abdallah, tot pentru spionaj în favoarea Israelului.
   
În ultimii ani au fost arestate peste 100 de persoane în Liban sub acuzaţia de spionaj în contul Israelului, inclusiv militari şi angajaţi din sectorul telecomunicaţiilor. Până în prezent, cinci persoane au fost condamnate la moarte, dar niciuna dintre sentinţe nu a fost executată.
   

×
Subiecte în articol: spionaj pedeapsa Hezbollah Liban
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close