Antena 3 CNN Externe Trei militari ucişi în nordul Peninsulei Sinai, în urma unui atentat revendicat de Statul Islamic

Trei militari ucişi în nordul Peninsulei Sinai, în urma unui atentat revendicat de Statul Islamic

Trei militari ucişi în nordul Peninsulei Sinai, în urma unui atentat revendicat de Statul Islamic
23 Iul 2015   •   22:03

Un ofițer și trei soldați au fost uciși joi în explozia unei bombe în timp ce patrulau în nordul Peninsulei Sinai, scenă a unei insurecții jihadiste, a anunțat purtătorul de cuvânt al armatei, scrie Agerpres.

Aripa egipteană a organizației jihadiste Statul Islamic a revendicat atentatul într-un comunicat dat publicității pe Twitter.

Alți trei soldați au fost răniți în explozia unei bombe "amplasate de elemente teroriste" în sectorul Rafah, la granița cu Fâșia Gaza palestiniană, a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Atentatele care au ca țintă forțele de securitate s-au înmulțit în Egipt după ce armata l-a destituit pe președintele islamist Mohamed Morsi, în 2013, și sute de polițiști și soldați și-au pierdut viața în aceste atacuri.

În paralel, armata afirmă că a eliminat peste 1.000 de jihadiști în operațiunile desfășurate în Peninsula Sinai.

Atentatul de joi a avut loc la câteva zile după moartea a șapte soldați într-un atac asupra unui punct militar de control în nordul Sinaiului.

Această regiune din estul Egiptului este bastionul grupării jihadiste Ansar Bait al-Maqdis care s-a redenumit "Provincia Sinai" pentru a marca supunerea față de "califatul" autoproclamat de SI pe teritorii din Irak și Siria.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close