Antena 3 CNN Externe Trei morţi, în urma unor furtuni puternice

Trei morţi, în urma unor furtuni puternice

Trei morţi, în urma unor furtuni puternice
Sursa foto: skynews.com.au
21 Apr 2015   •   18:43

Trei persoane au murit, marţi, în cele mai puternice furtuni care au afectat statul australian New South Wales în ultimul deceniu, relatează Sky News Australia, în pagina electronică.

O femeie şi doi bărbaţi, toţi vârstnici, au murit în locuinţele lor din Dungog după ce oraşul a fost inundat din cauza ploilor torenţiale din ultimele 24 de ore. Echipele de salvare au ajutat peste 100 de persoane rămase blocate în urma inundaţiilor.

Marţi, viteza vântului a ajuns la 130 de kilometri pe oră, rupând liniile de înaltă tensiune şi obligând trei spitale din regiunea Hunter să folosească generatoarele de rezervă.
   
Un bărbat din Dungog a declarat că multe familii şi-au părăsit locuinţele fără să ia nimic, în timp ce pe străzi plutesc animale.
Peste 200.000 de consumatori au rămas fără curent electric, în timp ce premierul statului, Mike Baird, a cerut populaţiei să aibă răbdare.

"În mod evident, restabilirea curentului electric pentru unii consumatori, cum ar fi spitalele, este o prioritate absolută", a declarat Baird pentru ABC Radio.
   
Premierul le-a cerut locuitorilor să îşi verifice vecinii în vârstă în cursul nopţii şi miercuri, după tragedia din Dungog.
Vremea rea va continua să afecteze Sydney, unde circulaţia a fost perturbată marţi.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close