Antena 3 CNN Externe Trei persoane au fost arestate în urma accidentului teleferic din Italia

Trei persoane au fost arestate în urma accidentului teleferic din Italia

Trei persoane au fost arestate în urma accidentului de telecabină din Italia după ce anchetatorii au descoperit că un sistem de frânare de siguranță a fost „manipulat” pentru a evita blocajele continue ale telecabinei.

o_1f6jq26kt2pbnq51uah1dkgkd3b.jpg
Sursa foto: Getty Images
de Adelina Miron    |    26 Mai 2021   •   10:44

Pentru a evita blocajele telecabinei, sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină, ceea ce înseamnă că atunci când cablul s-a rupt, sistemul de urgență nu a putut fi activat, a transmis procurorul din provincia Verbania, Olimpia Bossi, după audierile care au avut loc peste noapte, citat de agenția ANSA.

Un inginer, directorul serviciului și un șef operativ au fost arestați, conform DPA, citat de Mediafax. Cele trei persoane sunt acuzate de mai multe infracțiuni, între care crimă.

Accidentul s-a petrecut duminică, 23 mai, în regiunea italiană Piemonte, la vest de Lacul Maggiore, pe o linie care leagă orașul turistic Stresa de Muntele Mottarone de 1.500 de metri înălțime.

Două familii cu copii mici se află printre cele 14 persoane care au murit, după ce telecabina în care se aflau s-a prăbuşit şi s-a rostogolit 500 de metri pe versantul unui munte, după ce cablurile de susţinere s-au rupt în cel mai înalt punct al traseului.

În total, cinci grupuri de persoane s-au urcat în cabina telefericului. Printre ele, şi cele două cupluri care aveau copii mici. Oamenii sosiseră din Varese, Piacenza, Verbania sau Pavia. 

Presa italiană menționează că telecabina care face legătura cu Mottarone a fost închisă în anul 2014 în vederea reviziei generale și a fost redeschisă în 2016.

Pe parcursul reviziei, au fost schimbate motoarele, panourile electrice, echipamentele electronice și transformatoarele de curent.

 

×
Subiecte în articol: accident Italia telecabina
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close