Antena 3 CNN Externe Trei persoane au fost inculpate pentru omor involuntar în cazul accidentului minier din Turcia

Trei persoane au fost inculpate pentru omor involuntar în cazul accidentului minier din Turcia

Trei persoane au fost inculpate pentru omor involuntar în cazul accidentului minier din Turcia
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
19 Mai 2014   •   08:50

Un tribunal turc a inculpat pentru omor involuntar trei dintre cele 25 de pesoane arestate în urma celui mai grav accident minier din ţară, soldat cu peste 300 de morţi, a anunţat duminică procurorul oraşului Soma, în vestul Turciei, scrie AFP.
   
"În prezent, 25 de persoane se află în detenţie, iar trei dintre ele sunt inculpate pentru omor involuntar", a afirmat acest procuror, Bekir Sahiner.
   
Zeci de procurori au fost desemnaţi vineri să ancheteze incendiul şi explozia - care ar fi fost provocate de o defecţiune electrică - în mina privată din Soma.
   
Bilanţul catastrofei din Soma se ridică la cel puţin 301 MORŢI

Exploatantul Soma Kömür Isletmeleri, acuzat că a privilegiat rentabilitatea în detrimentul securităţii salariaţilor săi, neagă cu vehemenţă orice neglijenţă.
   
Un raport de expertiză preliminară a accidentului, obţinut de cotidianul Milliyet, evidenţiază mai multe deficienţe grave privind securitatea, între care lipsa unui detector de monoxid de carbon.
   
Catastrofa a generat un val de furie în Turcia, nu numai împotriva companiei Soma Kömür Isletmeleri, ci şi a regimului islamo-conservator al lui Erdogan.
 

×
Subiecte în articol: mina turcia
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close