Antena 3 CNN Externe Trei persoane au murit în urma unui atentat sinucigaş în Kabul

Trei persoane au murit în urma unui atentat sinucigaş în Kabul

Trei persoane au murit în urma unui atentat sinucigaş în Kabul
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    21 Noi 2012   •   11:08

Un atentat sinucigaş comis miercuri dimineaţă în enclava diplomatică din Kabul a omorât trei persoane, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, citat de Mediafax.

„A fost comis un atentat sinucigaş. Două persoane au fost ucise, un agent din cadrul unei firme private de securitate şi un civil”, a spus Sidiq Sidiqqi, care a adăugat că un alt civil a fost rănit.

În acelaşi timp, autorul atentatului a fost împuşcat, dar nu a putut fi împiedicat să detoneze bomba pe care o avea cu el.

Potrivit unei surse occidentale din domeniul securităţii, explozia, produsă în apropiere de Camp Eggers, viza un vehicul ISAF (forţa armată NATO în Afganistan

„Se pare că un vehicul ISAF a fost avariat în urma atacului”, a comentat un purtător de cuvânt ISAF, asigurând însă că nimeni care se afla în acesta nu a fost rănit.

Zona a fost imediat securizată, mai ales că în apropiere se află ambasadele Statelor Unite, Marii britanii, Canadei, Japoniei şi Germaniei, nici una dintre acestea neavând de suferit în urma exploziei.

Conform Guardian, atentatul a fost revendicat de talibani, care susţin că ţinteau un birou CIA din apropiere, însă declaraţiile publice ale grupului conţin de multe ori exagerări.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close