Antena 3 CNN Externe Trei zile de doliu în Franţa, în urma prăbuşirii avionului Air Algérie în Mali

Trei zile de doliu în Franţa, în urma prăbuşirii avionului Air Algérie în Mali

Trei zile de doliu în Franţa, în urma prăbuşirii avionului Air Algérie în Mali
de S.T.    |    26 Iul 2014   •   20:36

Drapelele vor fi coborâte în bernă începând de luni, timp de trei zile, la toate clădirile publice din Franţa, în semn de doliu după prăbuşirea avionului Air Algérie în Mali, a anunţat preşedinţia sâmbătă.

Steagurile urmează să fie coborâte în bernă în semn de doliu "al Naţiunii", a precizat o sursă. Însă nu este vorba despre un doliu naţional, acesta fiind hotărât de către Consiliul de Miniştri.

Prăbuşirea avionului, joi, s-a soldat cu 118 victime, dintre care 54 sunt francezi. Avionul, care a fost închiriat de către Air Algérie de la compania spaniolă SwiftAir, a plecat de la Ouagadougou către Alger în noaptea de miercuri spre joi, dar, la aproximativ 50 de minute de la decolare, s-a prăbuşit pe teritoriul Mali.

Preşedintele François Hollande urmează să facă declaraţii sâmbătă seara, după o reuniune cu familiile victimelor franceze, reunite la Quai d'Orsay, la Paris.

El a prezidat sâmbătă dimineaţa, la Palatul Elysée, a treia reuniune de criză, în care a fost actualizată situaţia, împreună cu premierul Manuel Valls şi miniştri cu atribuţii în domeniu.

 
×
Subiecte în articol: doliu Franta mali
Parteneri
Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul European
x close