Antena 3 CNN Externe Trei zile de doliu naţional în Spania, după tragedia feroviară din Santiago de Compostela. Bilanţul victimelor ar putea creşte

Trei zile de doliu naţional în Spania, după tragedia feroviară din Santiago de Compostela. Bilanţul victimelor ar putea creşte

Trei zile de doliu naţional în Spania, după tragedia feroviară din Santiago de Compostela. Bilanţul victimelor ar putea creşte
de O.P.    |    26 Iul 2013   •   06:35

Autorităţile spaniole nu au reuşit nici până în prezent să identifice toate victimele tragediei feroviare care a avut loc în Santiago de Compostela.
Autorităţile au decretat trei zile de doliu naţional în memoria celor 80 de oameni care şi-au pierdut viaţa. 

Bilanţul victimelor ar putea creşte, din cauză că 35 dintre cei 130 de răniţi sunt în stare foarte gravă. Suspectatul principal in cazul acestui teribil accident este mecanicul de locomotivă care a ajuns deja în arestul poliţiei.

Sute de rude ale pasagerilor aflaţi în trenul de pasageri deraiat în nord-vestul Spaniei au mers la morga unde au fost duse trupurile neînsufleţite, pentru a ajuta la identificarea acestora.

Printre victime se află şi străini. Un american a decedat, iar alţi cinci sunt răniţi. Cel puţin un britanic a supravieţuit accidentului. În faţa spitalelor unde au fost duşi supravieţuitorii atmosfera este apăsătoare. 35 sunt în stare critică. Printre cei internaţi se află şi un băieţel cu şoldul fracturat. Deşi rănit, acesta a reuşit să salveze mai mulţi copii care strigau după ajutor, după ce trenul a deraiat.
 
Regele Juan Carlos al Spaniei şi Regina Sofia i-au vizitat pe răniţi în saloanele de spital.

În acest timp, localnicii au adus flori la locul accidentului, emoţionaţi de drama care a avut loc chiar lângă casele lor.

Cu toate că nu a fost implicat niciun francez în accidentul feroviar din Spania, clopotele catedralei Notre Dame din Paris au răsunat în memoria victimelor. A urmat şi o slujbă religioasă, în care sute de oameni s-au rugat pentru cei dispăruţi.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close