Antena 3 CNN Externe Trei zile până la nunta regală din Marea Britanie: Evenimentul, transmis în direct pe internet

Trei zile până la nunta regală din Marea Britanie: Evenimentul, transmis în direct pe internet

Trei zile până la nunta regală din Marea Britanie: Evenimentul, transmis în direct pe internet
Sursa foto: Foto: www.turnto10.com
26 Apr 2011   •   12:41

Mai sunt trei zile până la nunta regală din Marea Britanie. Londra este pregatită pentru cel mai important eveniment al familiei regale, dar şi pentru a fi gazda celui mai mare eveniment din istoria media. Este al 16-lea cuplu princiar care se căsătoreşte, dar primul a cărui nuntă va putea fi văzută în direct pe internet, urmărită pe Facebook şi Twitter. Şi este, probabil, evenimentul prin care regalitatea intră într-o nouă eră. Va fi lansată chiar şi o aplicaţie pentru Iphone.

În faţa Palatului Buckingham sunt deja instalate studiourile de televiziune, pe două etaje.  Peste tot sunt jurnalisti, peste tot camere de televiziune, peste tot se filmează.  CNN, BBC, Sky News îşii fac emisiunile de aici încă de la începutul săptămânii.

Cu toata avalanşa de jurnalişti, cel puţin deocamdată, lucrurile par sa fie ţinute sub control. Şi ar trebui să rămână aşa, pentru că în memoria britanicilor e încă vie moartea prinţesei Diana,  înconjurată de paparazzi.

De altfel, ziarele de la Londra spun că ceremonia de vineri va reprezenta de fapt şi împăcarea lui William cu presa, pentru că prinţul acuza la un moment dat jurnaliştii de moartea mamei sale. Nunta  prinţului va fi urmărită de 3 ori mai multe persoane decât cea a părinţilor săi, de acum 30 de ani. Iar  interesul este evident pe străzile oraşului,  unde auzi toate limbile lumii, inclusiv româna.

Pentru românii care locuiesc aici însă, nunta nu mai e la fel de importantă. Ba dimpotrivă. Fug de ea, ca şi mulţi dintre britanici.  Liana Ion e unul dintre ei. Lucrează aici de 2 ani şi nu are nici cea mai mică curiozitate legată de nuntă. Ar fi şi greu, pentru că în ziare s-a scris practic totul.

Ecrane gigant vor fi instalate în mai multe puncte ale oraşului, vor fi petreceri în aer liber (ai ilustratie cu ei prni parcuri pe sezlonguri), iar cei doi miri vor fi urmăriţi de sute de camere de televiziune. Sosiile lor sunt însă deja în oraş şi şi-au luat rolul foarte în serios.

Media online are şi ea o zi grea vineri. Pentru că este prima nuntă regală transmisă pe internet. Kate Middleton, viitoarea soţie a prinţului William, este pe cale să câştige bătălia internetului. Se află în topurile site-urilor de socializare, iar căutarea numelui ei generează aproape 30 de milioane de rezultate.

 


×
Subiecte în articol: nunta regala Marea Britanie internet
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close