Antena 3 CNN Externe Tren DERAIAT în Louisiana. Peste 50 de case au fost evacuate URGENT

Tren DERAIAT în Louisiana. Peste 50 de case au fost evacuate URGENT

Tren DERAIAT în Louisiana. Peste 50 de case au fost evacuate URGENT
05 Aug 2013   •   12:00

Un tren ce transporta materiale inflamabile şi corozive a deraiat, duminică, în Louisiana, SUA, fapt ce a determinat autorităţile locale să evacueze peste 50 de case, ca măsură preventivă.

Un reprezentant al autorităţilor locale a declarat că din trei vagoane se scurge o substanţă, dar cantitatea acesteia este nesemnificativă şi nu reprezintă un pericol ecologic.
Conform echipelor de salvare, nu s-au raportat victime umane.

Casele evacuate sunt situate la mai pu'in de un kilometru distanţă faţă de producerea accidentului feroviar. Anchetatorii spun că cel puţin 26 de vagoane au sărit de pe şine, în apropiere de localitatea Latwel.

Guvernatorul statului Louisiana, Bobby Jindal, a sosit de urgenţă la faţa locului, relatează KATC-TV.

"De fiecare dată când au loc scurgeri de materiale chimice avem de-a face cu ceva extrem de grav. Problema trebuie tratată cu maximă seriozitate. Nimeni nu ştie deocamdată proporţiile acestu accident şi impactul pe care-l va avea pentru mediul înconjurător. În următoarele 24 de ore vom avea o estimare pertinentă", a spus guvernatorul.

Garnitura de tren aparţine companiei The Union Pacific, avea în compunere 76 de vagoane, iar unele dintre ele erau încărcate cu lubrifiant industrial şi clorură de vinil.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close