Antena 3 Externe Tren evacuat în Germania, după descoperirea unui vas cu o substanță necunoscută

Tren evacuat în Germania, după descoperirea unui vas cu o substanță necunoscută

30 Iul 2018   •   10:02
Tren evacuat în Germania, după descoperirea unui vas cu o substanță necunoscută

Echipe de intervenţie au fost mobilizate duminică seara la evacuarea unui tren de mare viteză în sudul Germaniei, după ce un pasager a descoperit un vas Petri (folosit pentru cultivarea microorganismelor sau mostrelor de animale sau plante) conţinând o substanţă necunoscută, informează agenţiile de presă Belga şi dpa. 

Trenul circula de la Würzburg la Frankfurt şi a fost evacuat în staţia Aschaffenburg, după ce un pasager i-a alertat pe pompieri, a precizat pentru dpa un purtător de cuvânt al poliţiei germane. 

Obiectul, un vas transparent circular, adesea folosit în biologie, a fost îndepărtat în conformitate cu un protocol riguros de securitate. 

Conform datelor unei anchete preliminare, nicio persoană nu a fost afectată. Aerul din tren a fost analizat şi nu prezintă nereguli. 

Vagonul în care a fost descoperit vasul Petri a fost scos din garnitură şi trenul şi-a putut relua călătoria cu o întârziere de două ore. 

Obiectul suspect a fost dus la un laborator pentru examinare, dar autorităţile nu cred că substanţa descoperită în el este toxică, potrivit Belga. 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close