Antena 3 CNN Externe Două trenuri s-au ciocnit la periferia Barcelonei. Sunt peste 150 de oameni răniţi

Două trenuri s-au ciocnit la periferia Barcelonei. Sunt peste 150 de oameni răniţi

O coliziune între trenuri care s-a produs miercuri, la periferia Barcelonei, s-a soldat cu numeroși răniți. Traficul feroviar prin zonă a fost afectat.

Două trenuri s-au ciocnit la periferia Barcelonei. Sunt peste 150 de oameni răniţi
Sursa foto: Metropoli Spania
de Ştefan Petrică    |    07 Dec 2022   •   11:47

Cel puțin 155 de persoane au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit în regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei, au anunțat serviciile de urgență.

Cel puțin trei oameni au ajuns la spital, au mai spus autoritățile.

Accidentul a avut loc într-o gară de la periferia Barcelonei. Presa locală a relatat că trenurile se deplasau în aceeași direcție și s-au ciocnit în timp ce unul dintre ele încetinea pentru a opri în stație.

Nu este clar cum s-a produs accidentul, iar oficialii nu au făcut încă niciun comentariu.

Oficialii din domeniul situațiilor de urgență au scris pe Twitter că accidentul a avut loc în stația Montcada i Reixac - Manresa, la aproximativ 12 km de centrul orașului.

Traficul feroviar a fost întrerupt pentru scurt timp pe mai multe linii din cauza accidentului, a anunțat serviciul feroviar național Renfe.

Potrivit informațiilor obținute de la reprezentanții poliției regionale spaniole, răniții au fost transportați la o unitate medicală pentru a beneficia de asistență de specialitate, iar ancheta autorităților locale este în curs de desfășurare.

Autoritățile spaniole au comunicat reprezentanților oficiului consular că datele referitoare la cetățenia persoanelor rănite vor fi transmise ulterior, dacă va fi cazul.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934

×
Subiecte în articol: Spania Barcelona
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close