Antena 3 CNN Externe Treptele Spaniole din Roma, devastate cu trotineta de doi turiști americani. Pedeapsa aplicată de autorități este fără precedent

Treptele Spaniole din Roma, devastate cu trotineta de doi turiști americani. Pedeapsa aplicată de autorități este fără precedent

Doi turiști americani au fost filmați în timp ce deteriorau cu trotinetele lor electrice Treptele Spaniole, una dintre cele mai cunoscute zone turistice din capitala Italiei.

Treptele Spaniole din Roma, devastate cu trotineta de doi turiști americani. Pedeapsa aplicată de autorități este fără precedent
Sursa foto: Captură Daily Mail
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iun 2022   •   17:55

Incidentul a avut loc vineri, săptămâna trecută, la ora 3:45 dimineața. 

În imaginile surprinse de un localnic se vede o femeie, despre care autoritățile au precizat ulterior că are cetățenie americană și vârsta de 28 de ani.

Aceasta își aruncă trotineta închiriată pe trepte, într-un acces de frustrare. 

Partenerul femeii, tot american, în vârstă de 29 de ani, a fost filmat, și el, în timp ce cobora treptele pe o trotinetă electrică.

Presa italiană relatează că "distracția" celor doi a fost mai amplă decât a reușit să filmeze martorul cu telefonul: după accesul inițial de nervozitate, femeia și-a mai aruncat de două ori vehiculul pe trepte, pentru "amuzament".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Amendă de 430 de dolari și pagube de 26.000 de dolari

Polițiștii italieni au examinat imaginile și i-au identificat pe cei doi, care au fost amendați cu echivalentul a 430 de dolari. 

Dar cel mai semnificativ aspect este că autoritățile le-au interzis celor doi americani să se mai apropie vreodată de celebrul sit turistic, intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO și popularizat, între altele, în filmul "Vacanță la Roma", cu Audrey Hepburn și Gregory Peck în rolurile principale.

Daunele aduse de turiștii din SUA - ale căror nume nu au fost date publicității - constau în ciobirea și fisurarea treptelor și sunt evaluate la cel puțin 26.000 de dolari.

Acest incident vine la scurt timp după altul, în care un om de afaceri saudit a avariat Treptele Spaniole suindu-se pe ele cu mașina sa marca Maserati, după ce a luat un viraj greșit.

Treptele Spaniole au fost supuse în 2015 unui proces de restaurare care a costat 1,5 milioane de dolari, notează Daily Mail.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close