Antena 3 CNN Externe Trezoreria americană blochează averea unui imam născut în SUA şi acuzat de legături cu al-Qaida

Trezoreria americană blochează averea unui imam născut în SUA şi acuzat de legături cu al-Qaida

Trezoreria americană blochează averea unui imam născut în SUA şi acuzat de legături cu al-Qaida
16 Iul 2010   •   22:10

Statele Unite au anunţat vineri confiscarea bunurilor din SUA ale imamului americano-yemenit Anwar al-Aulaqi, acuzat că ar avea legături cu al-Qaida şi că ar fi fost implicat în pregătirea tentativei de atentat asupra unui zbor Amsterdam - Detroit, dejucată în decembrie 2009, relatează AFP.

Sancţiunile prevăd confiscarea tuturor bunurilor din Statele Unite ale lui Aulaqi, în vârstă de 39 de ani, dar şi interzicerea contactelor oricărui cetăţean american cu acesta.

Anwar al-Aulaqi este considerat de Statele Unite drept "unul dintre liderii-cheie ai reţelei al-Qaida în Peninsula Arabia".
"De la crearea sa, în ianuarie 2009, acest grup a revendicat numeroase atacuri teroriste asupra unor ţinte saudite, coreene, yemenite şi americane", a precizat Departamentul american al Trezoreriei, în comunicatul în care anunţă sancţiunile. "De la sfârşitul anului 2009, Aulaqi şi-a asumat un rol tot mai activ în interiorul grupului, inclusiv prin pregătirea lui Umar Farouk Abdulmutallab pentru operaţiunea sa", adaugă comunicatul citat.

Nigerianul în vârstă de 23 de ani, aflat în prezent în custodia Statelor Unite, a fost împiedicat de pasageri să detoneze explozibilii la bordul avionului, care efectua, în ziua de Crăciun, un zbor între Amsterdam şi Detroit, având la bord 290 de persoane.

Anwar al-Aulaqi, născut în New Mexico, din părinţi yemeniţi, este urmărit de Statele Unite, însă şi de autorităţile yemenite. El a corespondat şi cu comandantul american Nidal Hassan, care a ucis 13 persoane la baza militară Fort Hood din Texas, în noiembrie 2009.

Foto: blog.jdreger.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: al-Qaida Trezorerie SUA
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close