Antena 3 CNN Externe Trezoreria franceză a câştigat 550 milioane euro după expirarea termenului de preschimbare a francilor

Trezoreria franceză a câştigat 550 milioane euro după expirarea termenului de preschimbare a francilor

Trezoreria franceză a câştigat 550 milioane euro după expirarea termenului de preschimbare a francilor
Sursa foto: Foto: niffylux.com
19 Feb 2012   •   16:52

Trezoreria franceză a înregistrat un profit de 550 de milioane de euro, după ce vineri a expirat termenul până la care vechea monedă, francul, putea fi schimbată în euro, informează New York Times, sursă citată de Mediafax. Substanţialul câştig reprezintă contravaloarea francilor nepredaţi. Astfel, statul francez a câştigat fără să facă nimic peste jumătate de miliard de euro, lăsând doar să moară francul, o monedă creată în 1360.

Vineri a fost ultima zi în care francii putea fi schimbaţi contra euro la banca centrală a Franţei. Suma de 550 de milioane de euro, reprezentând francii care nu au fost predaţi, acum fără valoare, va fi înregistrată ca venit pentru stat.
   
Totuşi, viitorul monedei euro nu mai pare la fel de sigur ca acum câţiva ani. Zona euro a fost lovită puternic de criza datoriilor suverane, după criza financiară, iar datoriile foarte mari ale unor state şi diferenţele de competitivitate dintre nord şi sud au ridicat posibilitatea destrămării uniunii monetare.

×
Subiecte în articol: profit euro moneda banca centrala
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close