Antena 3 CNN Externe Un tribunal din Moscova, amendă pentru Radio Europa Liberă pentru ”știri false” despre ”operațiunea specială” a Rusiei

Un tribunal din Moscova, amendă pentru Radio Europa Liberă pentru ”știri false” despre ”operațiunea specială” a Rusiei

Un tribunal din Moscova a amendat Radio Europa Liberă cu 12, 8 milioane de ruble pentru conținut fals în ceea ce privește ”operațiunea specială” a Rusiei din Ucraina.

Un tribunal din Moscova, amendă pentru Radio Europa Liberă pentru ”știri false” despre ”operațiunea specială” a Rusiei
Sursa foto: Pexels/ brotiN biswaS
de Alexandra Ionescu    |    13 Mai 2022   •   17:57

Este vorba despre 16 cazuri de păstrare a conținutului așa-numit „fals”. Pentru fiecare încălcare, Radio Liberty a primit o amendă de 800.000 de ruble, a precizat instanța.

Pentru aceleași încălcări, precum și pentru refuzul de a elimina apelurile la activitate extremistă, la 28 aprilie, aceeași instanță a amendat postul de radio cu 15 milioane de ruble, potrivit Interfax.

La începutul lunii martie, site-ul web Radio Free Europe/Radio Europa Liberă a fost blocat de Roskomnadzor împreună cu o serie de alte mass-media străine pentru știri false despre evenimentele din Ucraina.

Din 2021, Roskomnadzor a întocmit peste 800 de protocoale împotriva Radio Europa Liberă cu sediul în Rusia și a CEO-ului său pentru încălcarea cerinței de etichetare a materialelor media străine. Compania a primit deja amenzi de aproape 230 de milioane de ruble pentru lipsa de marcare a agenților străini.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close