Antena 3 CNN Externe Trimiterea forțelor NATO în Ucraina ar putea să ducă la o amenințare ”existențială” | Regatul Unit, pregătit să trimită soldați în estul Europei pentru ajutor umanitar

Trimiterea forțelor NATO în Ucraina ar putea să ducă la o amenințare ”existențială” | Regatul Unit, pregătit să trimită soldați în estul Europei pentru ajutor umanitar

Trupele NATO nu trebuie să intre în Ucraina din cauza riscului de ”calcul greșit” care ar putea duce la o amenințare ”existențială”, a spus ministrul forțelor armate din Regatul Unit. Țara este pregătită să trimită soldați în estul Europei pentru ajutor umanitar.

Trimiterea forțelor NATO în Ucraina ar putea să ducă la o amenințare ”existențială” | Regatul Unit, pregătit să trimită soldați în estul Europei pentru ajutor umanitar
Sursa foto: Getty Images/ Christopher Furlong
de Cerasela Stafie    |    25 Feb 2022   •   19:04

James Heappey le-a spus parlamentarilor că guvernul va ”analiza tot ceea ce putem face pentru a-i sprijini pe ucraineni în următoarele zile”.

”Dar toți trebuie să fie clar că trupele britanice și ale NATO nu trebuie să joace un rol activ în Ucraina. Cu toții trebuie să fim clari cu privire la care ar putea fi riscul, și cât de existențial ar putea deveni foarte repede dacă oamenii calculează greșit și lucrurile escaladează inutil”.

Guvernul lucrează ”incredibil de strâns” cu vecinii Ucrainei pentru a-i sprijini pe cei care fug din țară, a spus un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson. 350 de soldați au fost trimiși în Polonia, în urmă cu două săptămâni, pentru a ajuta exact cu această sarcină, scrie The Guardian.

1.000 de militari britanici sunt în așteptare pentru a sprijini refugiații

Un total de 1.000 de militari britanici sunt în așteptare pentru a sprijini vecinii Ucrainei cu răspunsuri pentru refugiați, a declarat ministrul forțelor armate. Acesta a subliniat că trupele britanice nu vor intra in Ucraina, din cauza riscului unor conflicte armate cu forțele rusești

Cei 1.000 de soldați care sunt în așteptare sunt acolo pentru a sprijini Ungaria, Slovacia, România și Polonia cu provocările umanitare cu care se vor confrunta pe măsură ce oamenii pleacă din Ucraina.

Ministrul forțelor armate din Marea Britanie a mai precizat și ca ”ambasadorul Belarusului a fost chemat astăzi la Ministerul de Externe pentru a le împărtăși opiniile guvernului Majestății Sale. Belarus a fost, de asemenea, inclus în regimul de sancțiuni.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close