Antena 3 CNN Externe Tripoli, bombardat pentru a treia noapte consecutiv. Libia ar putea deveni un nou Irak, susţin oficialii libieni

Tripoli, bombardat pentru a treia noapte consecutiv. Libia ar putea deveni un nou Irak, susţin oficialii libieni

Tripoli, bombardat pentru a treia noapte consecutiv. Libia ar putea deveni un nou Irak, susţin oficialii libieni
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
22 Mar 2011   •   08:55
Exploziile şi tirurile de rachetă s-au auzit din nou în Libia, pentru a treia noapte consecutiv. Forţele aliate spun totuşi că atacurile vor deveni mai rare în zilele următoare imediat ce aviaţia lui Gaddafi îşi va pierde din forţă. Oficialii din Tripoli avertizează că misiunea internaţională din Libia va transforma ţara într-un nou Irak.

Pentru a treia noapte consecutiv, capitala libiană, Tripoli, a fost zguduită de explozii şi tiruri de rachetă. Localnicii spun că au auzit cel puţin două deflagraţii puternice. Iar armata libiană a alansat zeci de proiectile împotriva avioanelor aliate. Şi în localitatea Benghazi, situată în nordul ţării, a avut parte de un scenariu similar.

Forţele aliate spun totuşi că atacurile se vor rări considerabil în zilele următoare de îndată ce operaţiunea va reuşi să impună o zonă de interndicţie aeriană în Libia. Astfel, aviaţia lui Gaddafi nu va mai putea bombarda populaţia iar intervenţia străină nu va mai fi necesară atât de des. Washingtonul se gândeşte şi să renunţe la comanda forţelor aliate.

Operaţiunea din Libia este de o potrivă susţinută şi criticată pe plan internaţional. Rusia, Turcia şi Germania nu sunt de acord cu acţiunea Coaliţiei Internaţionale. Tandemul Putin- Medvedev, care părea de nedespărţit, a întâmpinat primele divergenţe pe acesată temă
 

×
Subiecte în articol: Tripoli Libia Irak
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close