Antena 3 CNN Externe Tripoli: Unul din fiii lui Gaddafi, ucis într-un bombardament NATO

Tripoli: Unul din fiii lui Gaddafi, ucis într-un bombardament NATO

Tripoli: Unul din fiii lui Gaddafi, ucis într-un bombardament NATO
Sursa foto: Foto: gulfdailymail.com
01 Mai 2011   •   11:23

Cel mai mic dintre fiii liderului libian Muammar Gaddafi, Saif al-Arab Gaddafi, precum şi trei dintre nepoţii acestuia au fost ucişi în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce un atac aerian al NATO, potrivit purtătorului de cuvânt al regimului, transmite AFP.

Conform sursei amintite, liderul libian ar fi scăpat nevătămat la limită, iar soţia sa este şi ea teafără.

"Casa lui Saif al-Arab Muammar Gaddafi (...), cel mai mic dintre copiii Ghidului (Muammar Gaddafi, n.red.), a fost atacată cu mijloace puternice. A fost o operaţiune care a vizat asasinarea directă a liderului acestei ţări", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Moussa Ibrahim.

Saif al-Arab avea 29 de ani şi nu ocupa niciun post oficial cunoscut. Gaddafi a mai pierdut o fiică adoptivă în 1986, în timpul unui bombardament american la Tripoli.

NATO a confirmat la Bruxelles că a desfăşurat mai multe atacuri în această zonă a Tripoli, asigurând însă nu a dorit moartea unor persoane.

"Regretăm orice pierdere de vieţi omeneşti, în special a civililor nevinovaţi", a declarat generalul Charles Bouchard, comandantul-şef al operaţiunii, el subliniind că "toate ţintele NATO sunt de natură militară".

Sâmbătă seara, trei explozii s-au auzit la Tripoli din sectorul Bab al-Aziziya, care adăposteşte complexul lui Gaddafi, după un survol al avioanelor NATO.

Liderul libian a reamintit sâmbătă că nu va renunţa la putere, în timp ce NATO a respins apelul acestuia la negocieri pentru a se pune capăt conflictului sângeros din Libia care durează de aproximativ trei luni.

 


×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi fiu ucis Tripoli
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close