Antena 3 CNN Externe Trump a aprobat un atac contra Iranului, dar apoi a suspendat ordinul. Radu Tudor: Donald Trump este un personaj imprevizibil

Trump a aprobat un atac contra Iranului, dar apoi a suspendat ordinul. Radu Tudor: Donald Trump este un personaj imprevizibil

Trump a aprobat un atac contra Iranului, dar apoi a suspendat ordinul. Radu Tudor: Donald Trump este un personaj imprevizibil
21 Iun 2019   •   12:28

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a aprobat joi un atac selectiv contra Iranului ca răspuns la doborârea de către Teheran a unei drone americane, dar liderul de la Casa Albă a suspendat ordinul înainte ca Pentagonul să-l execute, transmite EFE, care citează cotidianul The New York Times. 

Trump aprobase atacuri asupra mai multor obiective iraniene, precum radare sau baterii de rachete, au indicat oficiali pentru publicaţia americană. 

Operaţiunea, preconizată a avea loc înainte de ora locală 19:00, joi, (02:00 GMT, vineri), era deja în curs: avioanele se aflau în aer, iar navele pe poziţie, atunci când acţiunea a fost suspendată înainte de lansarea vreunei rachete, au precizat aceiaşi oficiali. 

Sursele citate au spus că nu cunosc motivele suspendării operaţiunii - dacă aceasta s-a datorat unei schimbări de opinie a lui Trump sau a avut la bază raţiuni logistice - şi nici nu au putut indica dacă atacurile au fost anulate sau amânate. 

”Ce mă îngrijorează este faptul că Donald Trump este un personaj imprevizibil. Mi-e teamă că acum, când Pentagonul este condus de secretarul trupelor terestre, Donald Trump să ia decizia de unul singur, iar asta să complice situația. Strict din punct de vedere militar, SUA nu au rival în lume. Trebuie să vedem care vor fi consecințele. Acum se dovedește încă o dată relevanța scutului de la Deveselu pentru aliați, a fost creat pentru a elimina orice amenințare a rachetelor balistice din zona de sud, a Orientului Mijlociu” a spus Radu Tudor la Antena 3.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close