Antena 3 CNN Externe Medicii îl critică dur pe Trump după ce a sugerat injectarea de dezinfectant ca tratament împotriva COVID-19

Medicii îl critică dur pe Trump după ce a sugerat injectarea de dezinfectant ca tratament împotriva COVID-19

Presedintele american, Donald Trump, a fost criticat de comunitatea medicală după ce a sugerat să se cerceteze dacă injectarea de dezinfectant în organism ar putea trata infecţia cu COVID-19.

Medicii îl critică dur pe Trump după ce a sugerat injectarea de dezinfectant ca tratament împotriva COVID-19
Sursa foto: Hepta
24 Apr 2020   •   16:00

Un oficial american a prezentat, în timpul unei întâlniri de lucru, rezultatele unor cercetări realizate de Guvern, potrivit cărora virusul pare să slăbească în intensitate, mai rapid, dacă este expus la soare și la căldură. Studiul arată că înălbitorul şi deyinfectanţii ar putea ucide virusul din salivă sau din fluidele respiratorii, în cinci minute, iar alcoolul izopropilic l-ar putea omorî chiar și mai repede.

Liderul de la Casa Albă a sugerat că ar trebui făcute mai multe verificări, însă studiul trebuie tratat cu prudență.

"Văd că dezinfectantul îl poate elimina (n.r. coronavirusul) într-un minut. Un minut. Există o modalitate prin care am putea face asta, prin injectarea în corp sau altă modalitate de curățare? Ar fi interesant să verificăm asta. Se poate sau nu se poate. Nu sunt medic”, a declarat Donald Trump.

Trump a propus şi iradierea pacienţilor cu raze ultraviolete, idee respinsă de un medic la briefingul de joi seara, relatează BBC.

Un alt oficial din echipa preşedintelui american a declarat că lumina soarelui și dezinfectantul sunt cunoscute pentru faptul că ucid noul virus.

Comunitatea medicală avertizează că dezinfectanții sunt substanțe periculoase și pot fi otrăvitoare dacă sunt ingerate. Chiar și expunerea externă poate fi periculoasă pentru piele, ochi și sistemul respirator.

Numărul total al morţilor, în SUA, se apropie de 50.000. În total, în Statele Unite, peste 885.000 de persoane au fost infectate.

 

×
Subiecte în articol: Trump SUA coronavirus dezinfectant
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close