Antena 3 CNN Externe Care este mesajul pe care ISIS l-a transmis Statelor Unite

Care este mesajul pe care ISIS l-a transmis Statelor Unite

Care este mesajul pe care ISIS l-a transmis Statelor Unite
Sursa foto: Independent.co.uk
05 Apr 2017   •   10:06

Membrii ai grupării jihadiste ai Statul Islamic (ISIS) au transmis, prin rețeaua de mesagerie Telegram, o înregistrare prin care afirmă că Statele Unite ale Americii sunt ”falimentare” și ”conduse de un idiot”.

”Voi sunteți falimentari și semnele morții voastre sunt evidente pentru oricine”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISIS, Abi al-Hassan al-Muhajer, în primele comentarii așa-zis ”oficiale” ale Statului Islamic referitoare la președintele Donald Trump de la învestirea acestuia.

”Nu există alte dovezi decât că sunteți conduși de un idiot care nu știe ce sunt Siria, Irak ori islamul”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt, în înregistrarea transmisă prin rețeaua de mesagerie Telegram

Preşedintele Trump a promis din timpul campaniei că lupta de combatere a jihadiştilor va reprezenta o prioritate pentru administraţia sa şi a cerut agenţiilor guvernamentale să prezinte un plan pentru distrugerea ISIS.

Militanţii Statului Islamic au pierdut în ultimele luni terenuri importante în Siria şi Irak, în timp ce trei forţe separate - sprijinite de Statele Unite, Turcia şi Rusia - avansează continuu în direcţia capitalei de facto a jihadiştilor de la Rakka.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ISIS mesaj Trump grupare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close