Antena 3 Externe ”Sănătatea şi drepturile femeilor, primele victime ale Administraţiei Trump”. Ce decizie a luat președintele SUA

”Sănătatea şi drepturile femeilor, primele victime ale Administraţiei Trump”. Ce decizie a luat președintele SUA

de M.Z.    |    24 Ian 2017   •   11:35
”Sănătatea şi drepturile femeilor, primele victime ale Administraţiei Trump”. Ce decizie a luat președintele SUA

Preşedintele SUA, Donald Trump, a reinstituit o restricţie oficială care interzice finanţarea din fonduri federale a organizaţiilor globale ce efectuează şi promovează întreruperile de sarcină, informează Reuters.

Legea, care afectează organizaţiile americane non-guvernamentale ce activează în străinătate, a fost utilizată de noii preşedinţi pentru a semnala poziţia lor în privinţa drepturilor femeilor. Aceasta a fost creată pe perioada mandatului fostului preşedinte american Roland Reagan, în 1984.

Trump, un oponent al întreruperilor de sarcini, a semnat reinstalarea directivei în cadrul unei ceremonii la Casa albă, în cea de-a patra sa zi ca preşedinte. Fostul preşedinte Barack Obama anulase această restricţie în anul 2009.

”Sănătatea şi drepturile femeilor reprezintă primele victime ale Administraţiei Trump”, a declarat Serra Sippel, preşedinte al Centrului pemtru Sănătate şi Egalitate a Drepturilor din Washington.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close