Antena 3 CNN Externe Trump l-a dat de gol pe liderul de la Phenian. Secretul bine păzit al lui Kim Jong Un, dezvăluit de președintele SUA

Trump l-a dat de gol pe liderul de la Phenian. Secretul bine păzit al lui Kim Jong Un, dezvăluit de președintele SUA

Preşedintele american Donald Trump i-a trimis un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naştere liderului nord-coreean Kim Jong Un, a anunţat vineri consilierul pentru securitate naţională al Coreei de Sud, Chung Eui-Yong.

Trump l-a dat de gol pe liderul de la Phenian. Secretul bine păzit al lui Kim Jong Un, dezvăluit de președintele SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
10 Ian 2020   •   14:46

Chung, care s-a întâlnit săptămâna aceasta cu Donald Trump la Washington, le-a spus jurnaliştilor că i s-a dat un mesaj pentru a fi transmis în Coreea de Nord şi mesajul a fost transmis joi.

"Ziua în care ne-am întâlnit era ziua de naştere a lui Kim Jong Un şi preşedintele Donald Trump şi-a amintit acest lucru şi mi-a cerut să transmit mesajul", a spus Chung după ce s-a întors în Coreea de Sud.

Se crede că ziua de naştere a lui Kim Jong Un este la 8 ianuarie, cu toate că regimul nu a confirmat niciodată această dată. Potrivit informaţiilor Administraţiei americane, Kim Jong Un ar fi născut în 1984, ceea ce înseamnă că ar fi împlinit 36 de ani.

Chung nu a precizat dacă mesajul era unul scris şi nici dacă el conţinea şi altceva în afară de urările cu ocazia zilei de naştere.

Miercuri, Chung a avut de asemenea o întrevedere cu trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun, şi a "reafirmat coordonarea strânsă SUA-Republica Coreea în problema Coreei de Nord", a informat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american Morgan Ortagus, folosind denumirea oficială a Coreei de Sud.

Cei doi au discutat şi despre recentele evenimente din Orientul Mijlociu (OM) şi despre coordonarea lor în probleme de securitate globală.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump Kim Jong Un
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close