x close

Trump şi-a făcut publică declaraţia de avere. La ce sumă se ridică veniturile președintelui SUA

17 Iun 2017   •   09:31
Trump şi-a făcut publică declaraţia de avere. La ce sumă se ridică veniturile președintelui SUA Foto: Facebook/ Donald Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a făcut publică declarația de avere, în care apar venituri de sute de milioane de dolari. Aceasta face mai multă lumină în privinţa imperiului său de afaceri.

Potrivit CNN, doar terenurile de golf i-au adus lui Trump venituri de 288 de milioane de dolari în ultimul an. Dintre aceştia, 19,8 milioane au venit de la clubul său din Bedminster, New Jersey, unde şi-a petrecut mai multe weekenduri ca preşedinte.

Declaraţia de 98 de pagini, semnată de Trump săptămâna aceasta şi publicată de Biroul de Etică Guvernamentală, acoperă perioada ianuarie 2016 – 15 aprilie 2017.

În total, președintele american a obţinut venituri de aproximativ 600 – 650 de milioane de dolari sau mai mult. Documentele fac imposibilă calcularea exacta a sumelor, pentru că formularele le permit oficialilor guvernamentali să treacă cifre în funcţie de plafoane. De exemplu, terenul său de golf fin Aberdeen, Scoţia, este trecut ca având o valoare „peste 50 de milioane de dolari”.

Trump a anunţat că şi-a vândut toate acţiunile în iunie 2016, pentru a evita conflicte de interese, iar declaraţia publicată vineri pare să confirme acest lucru. Include, însă, venituri din capitaluri şi dividende, probabil de dinainte de vânzare.

În total, Trump are ipoteci şi credite de cel puţin 311 milioane de dolari, informează News.ro.

Declaraţia arată investiţiile, activele, venitul şi conturile de pensii ale preşedintelui, dar este diferită de declaraţia de impozit, depusă la Fisc, pe care Trump refuză să o publice şi care ar arăta mult mai multe despre afacerile sale, inclusiv eventuale legături de afaceri în străinătate, atât directe, cât şi indirecte.

Citeşte mai multe despre:

Trump avere suma venituri SUA afaceri club presedinte
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati